od 27.04.2024
JUNIOR THAI STORY - tajskie smaki i aromaty w kuchni Aniki Ćwiek
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyJUNIOR THAI STORY - tajskie smaki i aromaty w kuchni Aniki Ćwiek - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Zupa tajska z kurczakiem i makaronem ryżowym;
- Krewetki po tajsku w sosie pomarańczowo-limonkowym;
- Banany w cieście z sosem czekoladowym;
- Tajski deser z dragonem;
- Podczas warsztatów woda/lemoniada/herbata.
Kurs poprowadzi Anika Ćwiek wraz z dorosłym Sous Chefem.
JUNIOR THAI STORY - tajskie smaki i aromaty w kuchni Aniki Ćwiek - więcej informacji
Będzie to niesamowita kulinarna opowieść, w której wraz z Aniką Ćwiek finalistką ostatniej edycji Maserchef Junior przeniesiemy się do Tajlandii. Anika jak pokazała w programie Masterchef Junior jest nie tylko najlepszym sushi masterem, ale również specjalistką od azjatyckich smaków. Podczas swojej kulinarnej opowieści pokaże podstawowe azjatyckie smaki i aromaty. Nasza młoda chefowa uważa, że Tajlandia to kraj wręcz idealny, jeśli chcemy jeść zdrowo i różnorodnie – wszystko jest świeże, nieprzetworzone i przygotowywane na miejscu. W programie warsztatów specjalność Anniki – tajska zupa, która ma super smak i jest naprawdę łatwa w przygotowaniu, nauka obierania krewetek, która przekona wszystkich młodych kucharzy do tego, że krewetki są naprawdę pyszne. Na koniec coś co kocha większość dzieci czyli banan w cieście. Do wszystkich dań wykorzystamy oryginalne produkty i przyprawy używane w kuchni tajskiej. Mniam. Wasze dzieci będą zachwycone. Do zobaczenia.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Czy wiesz, że:
- W Tajlandii posiłek jemy łyżką i widelcem (łyżka w prawej, widelec w lewej dłoni), ewentualnie pałeczkami.
- Podróżując po Tajlandii nie bądź zaskoczony widokiem papieru toaletowego na stoliku podniebnej jadłodajni. Dla Tajów serwetki papierowe i papier są same-same.
- Tajowie wierzą w boga ryżu, który pilnuje, by ludzie nie marnowali jedzenia. Rozgniewany bóg może sprowadzić na rodzinę głód.
- Czubki bananów nie stanowią żadnego zagrożenia dla zdrowia. Legendarne mity o pasożytach, jajach pająków w końcówce banana nie znajdują potwierdzenia w faktach.
- 6 powodów, dla których warto jeść krewetki:
- Są niskokaloryczne - jedna krewetka to jedyne 7 kcal;
- Posiadają dużą zawartość białka - 20g w 80g krewetek;
- Zawierają bardzo małą ilość tłuszczu i węglowodanów;
- 100 g krewetek dostarcza: 100% dziennego zapotrzebowania na selen, 75% zapotrzebowania na witaminę B12, 50% dziennego zapotrzebowania na fosfor, 30% zapotrzebowania na cholinę, miedź i jod;
- Jest to źródło przeciwutleniaczy, które stymulują odporność organizmu, poprawiają funkcje tarczycy, niszczą wolne rodniki i zapobiegają procesom starzenia;
- Zawierają astaksantynę, która zmniejsza stany zapalne oraz zwiększa ochronę przez wirusami i bakteriami;
- UWAGA: Osoby uczulone na skorupiaki powinny uważać także z krewetkami - zawierają one alergeny podobne przy mleku, jajach, rybach, orzeszkach, soi czy pszenicy.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: JUNIOR THAI STORY - tajskie smaki i aromaty w kuchni Aniki Ćwiek
Jak działają recenzje?
Brak recenzji