od 27.04.2024
Marcin Duda - odczarowujemy dania z grilla
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyMarcin Duda - odczarowujemy dania z grilla - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Grillowane śledzie bałtyckie w panierce cytrynowej;
- Grillowana pierś z perliczki z musztardą morelową z estragonem i grillowaymi młodymi ziemniakami - stek Bavette z sosem chimichuri - opcjonalnie;
- Rabarbar pod kruszonką jak u babci z lodami i rozmarynem;
- A do picia: wino/woda/kawa/herbata.
Na zakończenie warsztatów kulinarnych każdy uczestnik otrzyma fartuch Cook Story by Samsung.
Partnerami warsztatów są:
- Crazy Butcher - dostawca wspaniałego mięsa na warsztaty kulinarne. Nad jakością mięsa w Crazy Butcher czuwa John Mutch, mistrz rzeźnicki z wieloletnim doświadczeniem, który przyjechał do Crazy Butcher z Manchesteru. John wspólnie z zespołem Crazy Butcher czuwa nad jakością produktów, wyglądem lady i realizacją zamówień. Z ciekawostek na temat Crazy Butcher - spóbujcie mięso mangalica. Mangalica to rzadka, ale coraz bardziej znana węgierska świnia pastwiskowa, którą hoduje się już od XIX wieku. Poza charakterystycznym wyglądem (długie, gęste, kędzierzawe futro) wyróżniają ją smak i zbliżona do dziczyzny struktura mięsa. Jest ono bardziej krwiste i ciemniejsze niż u innych ras świń. Tłuszcz z mangalicy, dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów omega -3 i -6, jest nie tylko zdrowszy, ale ma też niższą temperaturę topnienia. To sprawia, że rozpływa się nie tylko w ustach, lecz również w temperaturze pokojowej. Dzieje się tak dlatego, że stado mangalicy Crazy Butcher przez cały rok, nawet zimą, dorasta na świeżym powietrzu.
-
Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów (MSBiS) powstała w 2002 i dziś obchodzi jubileusz 16 lecia działalności.
MSBiS była pierwszą i do dziś jest jedyną tego typu szkołą w Polsce oraz największą (zarówno pod względem powierzchni, szerokiej oferty, jak i liczby absolwentów) w Europie. Do tej pory mury szkoły opuściło ponad 10 tysięcy absolwentów, których można spotkać w najodleglejszych barach świata.Patryk Le Nart
Dyrektor i założyciel Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów, właściciel Bar Catering i portalu barowego MojBar.pl.
Sprawuje nadzór programowy nad prowadzonymi w Szkole zajęciami. Posiada wykształcenie kierunkowe zdobyte w USA i wieloletnie doświadczenie zawodowe w najlepszych lokalach Nowego Jorku. Współtwórca oraz sędzia techniczny konkursów barmańskich w stylu klasycznym i flair. Autor i bohater artykułów prasowych. Występując w roli eksperta w audycjach radiowych i telewizyjnych gościł na antenach m.in. Polskiego Radia, TVN, Telewizji Polskiej, TVN Warszawa, Antyradia, Radia Kolor i innych. Konsultował publikacje m.in. dla Newsweek Polska, Forbes, Elle, Gazety.pl, Male Man, Gentelmen Magazyn, LOGO Magazyn, Metro oraz wielu innych w tym branżowych serwisów internetowych. Od lat występuje w roli konferansjera prowadząc różnego rodzaju eventy oraz zawody barmańskie (takie jak Finlandia Vodka Cup). Miłośnik barmaństwa na najwyższym poziomie, znawca wykwintnych alkoholi i właściciel największej w Polsce ich kolekcji.
Marcin Duda - odczarowujemy dania z grilla - więcej informacji
"Fatalny Facet" to projekt, który w przewrotny sposób, z dystansem i humorem opowiada na temat tego, co dzisiaj myśli się o facetach.
W każdym „Fatalnym Facecie” da się wydobyć pozytywny i męski pierwiastek, który określa współczesnego mężczyznę.
Marcin Duda odkrył w sobie miłość do kuchni - głównie polskiej - i dzieli się nią na wszelkie możliwe sposoby: z rodziną i przyjaciółmi przekonując, że nie tacy fatalni są dziś mężczyźni, jak nam się wydaje.
Przed nami podróż po męskich smakach, które odkrywają tajemnicę, w jaki sposób łatwo trafić do męskiego serca i nie tylko. A to wszystko jest okraszone garścią anegdot, dobrym humorem i winem.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Zapraszamy na relację Fatalnego Faceta z ostatnich jego warsztatów w Cook Story by Samsung. Ta relacja mówi o tym co się działo ostatnio i jak fajnie będzie na kolejnym wspólnym wydarzeniu.
„Myślałem, że moja córka zadaje dużo pytań, ale myliłem się… � Te słowa po pięciu minutach skierowałem do uczestników podczas warsztatów kulinarnych w Cook Story by Samsung. Dobrze odnajduję się w chaosie, ale ten przerósł wszystko co początkowo wydawało mi się proste i oczywiste… Jednak z każdą minutą udawało mi się odzyskiwać kontrolę na polu bitwy, a dania, które wychodziły spod ręki uczestników warsztatów były bardzo smaczne. Smaczne to w sumie mało powiedziane, były cholernie dobre, a każda potrawa wyszła w punkt.
Zacznijmy od początku. Gotowanie dla innych zawsze sprawiało mi frajdę, tak samo jak opowiadanie o jedzeniu. Na ostatnich warsztatach też tak było, z małym wyjątkiem – to nie ja gotowałem. Najbardziej cieszył mnie jednak fakt, że menu, które przygotowałem zawierało przede wszystkim polskie produkty: sezonowana wołowina, delikatna wieprzowina złotnicka, a na koniec delikatna jagnięcina od Crazy Butcher
Za każdym razem jeśli macie problem, aby zdefiniować polską kuchnię, zacznijcie po prostu od kupowania polskich „produktów”, które rosły w Waszych okolicach, podżerały naszą trawę czy też ryły ryjkiem w błocie. To nie jest trudne i wtedy odpowiecie sobie na pytanie: czym jest polska kuchnia dzisiaj? Próbując łączyć te wszystkie produkty w sposób czasami oczywisty, ale rownież nietuzinkowy, tworząc coś nowego lub klasycznego na nowy sposób. Taki był mój plan na warsztaty kulinarne i mam poczucie, że wspólnie udało się nam to zrealizować.
Po krótkim wprowadzeniu wracam do kuchni, aby opowiedzieć Wam jakie dania przygotowaliśmy. Nie mogę pominąć oczywiście świetnie dobranych win, o które zadbał Mielżyński. A na koniec deser czekoladowy, który przygotowywany w pośpiechu wzbudził sporo emocji, nie mniej jednak Lindt byłby z nas dumny:)
Podczas jednego wieczoru, który i tak wydłużyliśmy o 1,5 godziny przygotowaliśmy w sumie pięć dań. Mając na uwadze, że cieżko będzie opisać je w jednym wpisie, wybrałem dla Was najciekawsze oraz w opinii uczestników najsmaczniejsze.
Serdecznie zapraszamy na nowe menu warsztatów z Marcinem Dudą i nowe przygody kulinarne!
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Marcin Duda - odczarowujemy dania z grilla
Jak działają recenzje?
Brak recenzji