od 31.03.2024
Paweł Ochman - VEGAN STORY w stylu arabskim
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyPaweł Ochman - VEGAN STORY w stylu arabskim - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Muhammara
- Libańskie ciasto sfoof
- Malabi
- Baba ganoush
- Pieczone falafele
Warsztaty kulinarne poprowadzi Paweł Ochman wraz z Sous Chefem.
Podczas warsztatów: kawa/herbata/woda.
Na zakończenie warsztatu każdy uczestnik otrzyma w prezencie fartuch.
W trakcie warsztatów będzie można kupić najnowszą książkę Pawła Ochmana z autografem i dedykacją.
Paweł Ochman - VEGAN STORY w stylu arabskim - więcej informacji
Kuchnia arabska jest kuchnią wielu potraw, smaków i zapachów. Tej jesieni przeniesiemy się w ciepłe klimaty. Odwiedzimy kuchnię Egiptu, Turcji, Maroka, Libii, Libanu czy Syrii. Nie będzie hummusu. Przygotujemy jednak inne pasty, takie jak baba ganoush, czy muhammara. Odmienimy także tradycyjne falafele - będą pieczone, pełne aromatycznych ziół i orientalnych przypraw. Kuchnię arabską charakteryzują również słodycze. Podczas warsztatów wegańskich przygotujemy libańskie ciasto semolinowe pełne cytryn, migdałów i kurkumy oraz kremowe malabi z wodą różaną i dodatkami. Będzie to kulinarna opowieść Pawła Ochmana - pełna niesamowitych wspomnień oraz przypraw i aromatów…
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Najpopularniejsze orientalne przyprawy i aromaty kuchni arabskiej to: kurkuma, curry, cynamon, anyż, kardamon, kminek, szafran, czosnek, ziele angielskie, tymianek, pietruszka, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, ale także berberys, kwiat róży, pomarańcze, limonki, sumak, owoce tamaryndowca, tahina, harissa.
Mieszanki przypraw używane w kuchni arabskiej to: chermoula, hawayij, ras-el-hanout, kebab, baharat, kefta.
Tradycyjnymi, najpopularniejszymi arabskimi daniami lub dodatkami do dań są: falafel, hummus, kuskus, zupa harira, czy tabouleh.
Czy wiesz, że:
- Największą popularnością w krajach arabskich cieszą się napoje takie jak kawa i herbata. Do kawy najczęściej dodaje się kardamonu, cynamonu i wody różanej.
- Wśród Arabów obowiązuje zasada „zastaw się, a postaw się”. Chętnie zapraszają gości i częstują ich najlepszym jedzeniem jakie mają.
- Arabowie są oszczędni i podczas przygotowywania posiłków dbają o to, aby żaden ze składników się nie zmarnował.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Paweł Ochman - VEGAN STORY w stylu arabskim
Jak działają recenzje?
Brak recenzji