od 27.04.2024
Kasia Burzyńska-Sychowicz - SUGARFREE STORY, czyli słodkie desery bez cukru
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyKasia Burzyńska-Sychowicz - SUGARFREE STORY, czyli słodkie desery bez cukru - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Kakaowa/kokosowa śniadaniowa micha mocy
- Bananowe naleśniki
- Wegańskie brownie
- Omlety na słodko (omlet gryczany, kakaowy, ryżowy, kokosowy, buraczany)
Kurs poprowadzi Kasia Burzyńska-Sychowicz wraz z Sous Chefem.
Na zakończenie kursu każdy uczestnik otrzyma fartuch, certyfikat oraz autorską książkę kucharską Kasi Burzyńskiej „Bez cukru #kasiuniagotuje”.
Kasia Burzyńska-Sychowicz - SUGARFREE STORY, czyli słodkie desery bez cukru - więcej informacji
Kulinarna opowieść o słodyczach bez cukru, wypiekach bez mąki oraz słodkościach bez wyrzutów sumienia. Czy to w ogóle realne, aby zdrowe słodycze mogły być smaczne? Czy desery bez cukru mogą być słodkie? Oczywiście, że tak. Na kursie Kasia będzie inspirować i udowadniać, że to wszystko jest jak najbardziej możliwe. Poznamy przepisy na słodkości oraz wypieki bez użycia białego cukru lub z jego zdrowszymi zamiennikami. Podczas tej kulinarnej przygody nauczymy się przyrządzać zdrowe, pyszne i słodkie dania według autorskich przepisów Kasi. A wszystko to w miłej atmosferze, przy chilloutowej muzyce, lampce wina oraz w pięknym wnętrzu Cook Story.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Słodycze bez cukru, wypieki bez mąki, słodkości bez wyrzutów sumienia są zarówno możliwe jak i bardzo smaczne. Szarlotka, beza Palova, ciasto marchewkowe, brownie, naleśniki, gofry, nutella, fondant czekoladowy i wiele innych deserów - można je przygotowywać bez użycia cukru, jajek, mleka i mąki. Desery wegetariańskie i desery wegańskie są lekkie, apetycznie wyglądają i są smaczne.
Czy wiesz, że…
- Kiedyś magicznym składnikiem, z którego produkowało się bezy, był kleik z gotowanego siemienia lnianego.
Aquafaba jest rewolucyjnym płynem w kuchni wegańskiej. Aquafabę odkrył Joël Roessel, francuski kucharz, który w 2014 roku eksperymentował z płynem z konserw. Jego celem było znalezienie alternatywy dla jajek. Aquafaba jest naturalną, wolną od glutenu alternatywą dla jaj. W skład płynu wchodzą białko oraz skrobia. Jest ona płynem powstałym z cieciorki i innych strączków. - Puree z połowy dojrzałego banana może być substytutem jajka przy słodkich wypiekach?
- Cukier przyczynia się do ADHD i rozwoju agresji u dzieci?
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Kasia Burzyńska-Sychowicz - SUGARFREE STORY, czyli słodkie desery bez cukru
Jak działają recenzje?
Brak recenzji