od 27.04.2024
Rafał Gajownik: SWEET STORY, czyli słodkie wariacje na temat tart
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyRafał Gajownik: SWEET STORY, czyli słodkie wariacje na temat tart - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Tarta z malinami, kremem kokosowym z limonką, konfiturą z malin i anyżu z migdałowym ciastem kruchym
- Tarta cytrynowa z zieloną herbatą Matcha
Warsztaty kulinarne poprowadzi Rafał Gajownik wraz z Sous Chefem.
Podczas warsztatów: kawa/herbata/wino/woda.
Na zakończenie kursu każdy uczestnik otrzyma fartuch.
Po zakończeniu warsztatów, każdy uczestnik będzie mógł zabrać do domy samodzielnie wykonane tarty.
Rafał Gajownik: SWEET STORY, czyli słodkie wariacje na temat tart - więcej informacji
Świat cukierniczy ma jeszcze wiele do odkrycia. Sweet Story to będzie wyjątkowa kulinarna opowieść w trakcie której nauczymy się piec pyszne tarty oraz pogłębimy wiedzę na temat składników i przypraw do tart.
Będzie to słodka opowieść kulinarna, pełna inspiracji, cennych rad oraz trików kulinarnych. Rafał Gajownik pracując nad stworzeniem tej kulinarnej opowieści przygotował dużo niespodzianek i ciekawe inspiracje dla jej uczestników. To będzie niezapomniane doświadczenie.
Czy istnieje coś smaczniejszego, niż ciepła i krucha tarta przygotowywana wspólnie z mistrzem cukiernictwa?
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Wielowiekowe tradycje polskiego cukiernictwa to m.in. takie desery polskie jak: kogel-mogel z bezą i crumble’em, śląska szpajza cytrynowa z konfiturą z agrestu i biszkoptem rodzynkowym, mazurek marcepanowo-kajmakowy, deser bezowy, mus czekoladowy z malinami, kisiel z owoców czarnego bzu, placek makowy, jagodzianki, makowiec drożdżowy, ciasto W-Z, koguty kazimierskie, poznańska szneka z glancem, weselny kołocz śląski, rogale Marcińskie, sękacz, consomme czekoladowo-gryczane z lodami z topinamburu i drożdżami, mus z trawy żubrowej, mus z porzeczek na biszkopcie marcepanowo-czekoladowym, jeżynowy mus w kuli z białej czekolady pod biszkoptowym mchem i żurawinowym puree czy pyłek kwiatowy otulony kremem z koziego sera na blaciku błonnikowym.
Czy wiesz, że…
- Po dwóch latach mozolnej pracy najlepszych polskich cukierników, fotografów i drukarzy powstało monumentalne dzieło literatury kulinarnej. Prezentację niemal trzystustronicowego albumu „Wykwintne Desery Polskie” zorganizowano w warszawskiej restauracji Belvedere. Dwudziestu trzech najlepszych polskich cukierników przez dwa lata rekonstruowali najlepsze polskie desery i słodycze, nadając im współczesną i autorską formę. Uroczystą prezentację albumu uświetniła kolacja z mocno rozbudowaną częścią deserową. Rafał Gajownik podał krem sułtański w karmelu z malinową i fiołkową bezą i galaretką ze starki.
- Z grzybów można zrobić świetne desery i tarty? – Tak, wystarczy je połączyć z jakimś kwaśnym owocem.
- Anyż to jeden z naturalnych afrodyzjaków, pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, Bliskiego Wschodu i Egiptu.
- Matcha to bogate źródło antyoksydantów. Wypicie jednej filiżanki matchy odpowiada wypiciu 10 filiżanek zielonej herbaty.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Rafał Gajownik: SWEET STORY, czyli słodkie wariacje na temat tart
Jak działają recenzje?
Brak recenzji