od 27.04.2024
Tomek Czajkowski: FUSION STORY, czyli kulinarna bitwa pomiędzy Polską, a Japonią
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyTomek Czajkowski: FUSION STORY, czyli kulinarna bitwa pomiędzy Polską, a Japonią - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Zupa miso z wodorostami, silken tofu i szczawiem
- Chrupiący schabowy ze świnki złotnickiej w panko, kapusta marynowana w occie ryżowym, chrupiące placki ziemniaczane z kimchi i majonez z wasabi
- Lody o smaku matcha na maślance z owocami leśnymi
Kurs poprowadzi Tomek Czajkowski wraz z Sous Chefem.
Na zakończenie kursu każdy uczestnik otrzyma fartuch, certyfikat oraz własnoręcznie przygotowany słoik majonezu wasabi.
Podczas warsztatów: wino/kawa/herbata/woda.
Tomek Czajkowski: FUSION STORY, czyli kulinarna bitwa pomiędzy Polską, a Japonią - więcej informacji
Fusion Story to kulinarna opowieść rozgrywająca się w formie bitwy fusion pomiędzy Polską, a Japonią. Podczas wspólnego gotowania wykorzystamy sezonowe, regionalne lub lokalne produkty w międzynarodowych aranżacjach dań i talerzy. Przeniesiemy się z Tomkiem Czajkowskim do Japonii i poznamy kuchnię fusion łączącą wschodnie tradycje oraz techniki z polskimi produktami oraz smakami. Na warsztatach kulinarnych podniesiemy swoje umiejętności kulinarne, wspólnie zjemy przygotowane potrawy oraz spędzimy miło czas przy muzyce i lampce wina. Będzie to opowieść kulinarna pełna inspiracji.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Kuchnia fusion zawdzięcza swoje początki inspiracjom zaczerpniętym z XIX-wiecznej Ameryki, która stanowiła obszar spotkania różnych kultur i tradycji kulinarnych z wielu różnych krajów.
Potrawy w stylu fusion to wariacja tradycyjnych przepisów kulinarnych z różnych zakątków świata w celu stworzenia ich nowej, kulinarnej odsłony. Kuchnia fusion polega na łączeniu i mieszaniu składników, smaków, sposobów przyrządzania, a nawet niecodziennego, artystycznego sposobu podania potraw.
Kulinarny trend na kuchnię fusion cieszy się coraz większą popularnością. Moda na podróże po świecie pobudza chęć sięgania po egzotyczne smaki, przyprawy czy składniki.
Kuchnia fusion jest doskonałą inspiracją dla osób z wyobraźnią, które nie boją się eksperymentować i tworzyć nową jakość, niekiedy metodą prób i błędów.
Czy wiesz, że..
- W Seulu istnieje Muzeum Kimchi.
- Istnieje około stu jadalnych gatunków morskich wodorostów. W sklepach najczęściej można znaleźć glony: kombu, wakame, arame, hiziki, nori, agar.
- Szczaw posiada niską wartość energetyczną - 100 g szczawiu zawiera ok 20 kcal.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Tomek Czajkowski: FUSION STORY, czyli kulinarna bitwa pomiędzy Polską, a Japonią
Jak działają recenzje?
Brak recenzji