od 27.04.2024
ART ON THE PLATE by Arkadiusz Płoński (Artysta Smaku)
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyART ON THE PLATE by Arkadiusz Płoński (Artysta Smaku) - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Przystawka: małże brzytwy „razor” w sosie limonkowo-pietruszkowym;
- Danie główne: filet z labraxa w tymianku, podany na świeżym romanesco, espuma bearnaise i chipsem z papieru ryżowego;
- Deser: mini tarta - słony karmel z wiśnią i czerwonym winem;
- Napoje: lampka wina/ kawa/herbata/woda.
ART ON THE PLATE by Arkadiusz Płoński (Artysta Smaku) - więcej informacji
Fine dining w Twoim domu? Tak, to jest możliwe. Warsztaty ART ON THE PLATE będą inspiracją jak podać dania w formie małych dzieł sztuki. Nie bez powodu mówi się przecież, że gotowanie to sztuka i tak właśnie będzie tym razem.
Podczas tej kulinarnej opowieści nauczysz się w jaki sposób przygotować dania, których nie powstydziłby się szanowany Szef Kuchni. Prowadzący warsztaty Arkadiusz Płoński znany jako Artysta Smaku zdradzi uczestnikom wiele praktycznych trików i tajemnic jak sprawić by dania wyglądały tak, że nie sposób będzie się im oprzeć.
Jeśli szukasz inspiracji, chcesz wprowadzić coś nowego do swojej kuchni to ten warsztat jest właśnie dla Ciebie. W Cook Story by Samsung stworzysz swoją niesamowitą opowieść kulinarną...
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Czy wiesz, że:
- Pojęcie „sztuka kulinarna” nabiera dziś nowego znaczenia. Potrawy mają nie tylko zaspokoić głód, ale dostarczyć również przeżyć artystycznych. Przybywa mistrzów kuchni, którzy postanowili spojrzeć na jedzenie od innej strony i nadać mu dodatkowe funkcje.
- Żywność zaczęła inspirować stylistów i artystów, rozwijają się różne trendy związane z projektowaniem jedzenia. Mówi się o food arcie, food designie... Czasami aż szkoda jeść efektowne danie i niszczyć pracowicie przygotowane dzieło sztuki.
- Fine dining to połączenie fine cuisine, gdzie wszystkie elementy na talerzu są starannie dopracowane i równocześnie harmonizują się z zastawą oraz obrusami. Dopełnieniem jest obsługa - kompetentna, znająca dobrze składniki i metody używane przez kuchnię. Często w fine cuisine to właśnie kelner wykańcza dania sosami, już na sali, przed gościem. To wszystko jest częścią spektaklu, jakim jest fine cuisine, gdzie detale mają znaczenie. Tego właśnie oczekuje od moich restauracji.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: ART ON THE PLATE by Arkadiusz Płoński (Artysta Smaku)
Jak działają recenzje?
Brak recenzji