od 31.03.2024
Beef Summer STORY z Jakubem Botta
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyBeef Summer STORY z Jakubem Botta - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Palona wołowina z brązowym masłem
- Steki przygotowywane metodą Cryo-Fried
- Vinegret z wędzonego łoju wołowego
- Rostbef w pieprzu z żelem Porto na grillowanej sałacie
Kurs poprowadzi Jakub Botta wraz z Sous Chefem.
Na zakończenie kursu każdy uczestnik otrzyma fartuch.
Podczas warsztatów: kawa/herbata/wino/woda
Beef Summer STORY z Jakubem Botta - więcej informacji
Kulinarna opowieść dla wszystkich, którzy są smakoszami wołowiny. Jakub Botta nauczy nas jak wybierać najlepszą wołowinę oraz jak w ciekawy sposób ją przygotować. Zapraszamy na kolejną edycję gotowania z Jakubem Botta. Podczas warsztatów kulinarnych poznamy tajniki smażenia wołowiny oraz dowiemy się, jakie są stopnie wysmażenia wołowiny. Na warsztatach zostaną przedstawione niestandardowe rozwiązania w doborze dodatków, które podkreślą walory smakowe mięsa. Ta kulinarna przygoda obudzi w nas uśpionych miłośników gotowania. Relację z 1. i 2. edycji warsztatów z Jakubem Botta można obejrzeć na naszym profilu na Facebooku.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Irlandzka wołowina i jagnięcia korzystają z wyjątkowych warunków naturalnych w tym kraju. Umiarkowany klimat irlandzki w połączeniu ze stałym wiatrem morskim tworzą warunki sprzyjające rozwijaniu się bardzo wartościowej trawy, pełnej różnorodnych ziół i koniczyny. Warto spróbować irlandzkiej wołowiny i jagnięciny karmionych bogactwem irlandzkiej natury.
Czy wiesz, że…
- Do smażenia steków najlepszy jest: rostbef, antrykot, polędwica, łata; do grillowania: antrykot, polędwica, mielona łopatka; do pieczenia: łata bez kości, antrykot z kością, rostbef, natomiast do duszenia: mostek, karkówka, giczki.
- Lepiej mrozić duże porcje mięsa, niż pojedyncze kawałki. Zapobiega to wysychaniu mięsa.
- Im delikatniejszy jest rodzaj wołowiny, tym szybciej uzyskuje się żądany stan wypieczenia,- wsteki z polędwicy usmażymy szybciej, niż steki z rostbefu, czy antrykotu.
- W Irlandii promowanie żywności na terenie państwa i poza jego granicami odbywa się dzięki agencji rządowej Board Bia, której głównym zadaniem jest promowanie i certyfikacja produktów.
- Jakub Botta, żeby wziąć udział w programie Top przerwał swój miesiąc miodowy.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Beef Summer STORY z Jakubem Botta
Jak działają recenzje?
Brak recenzji