od 31.03.2024
Gotuj jak PROfesjonalista
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyGotuj jak PROfesjonalista - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Rillets z łososia;
- Tatar z łososia;
- Łosos pieczony w soli;
- Napoje: kawa/herbata/wino/woda.
Gotuj jak PROfesjonalista - więcej informacji
Gotuj jak PRO to warsztaty skierowane do osób, które pasjonują się gotowaniem, chodzą po restauracjach i chcą odtwarzać dania których tam spróbowali, w warunkach domowych. Tematem przewodnim tej kulinarnej opowieści będzie ŁOSOŚ. Szef Maciej pokaże uczestnikom jak należy obchodzić się z rybą z perspektywy profesjonalisty. Będzie dużo praktyki związanej z filetowaniem, obróbką termiczną, krojeniem, pieczeniem i wykorzystaniem wszystkich elementów ryby a także jak rozpoznać świeżość ryby i wiele innych niuansów związanych z przygotowaniem potraw z tej ryby.. Będzie to wyjątkowa okazja aby spojrzeć na łososia z trochę innej strony i być może odkryć tę rybę na nowo.
Szef zainspiruje Was do stworzenia swojej własnej opowieści kulinarnej, udzieli wielu cennych wskazówek i pokaże triki, które sprawią, że gotowanie będzie jeszcze większą przyjemnością i radością.
W trakcie tej kulinarnej opowieści poza podniesieniem swoich umiejętności kulinarnych, wspólnie zjemy oraz spędzimy czas w przyjemnej atmosferze przy lampce wina, muzyce i ładnym otoczeniu
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Czy wiesz, że:
- Zawarte w łososiu kwasy omega-3 i omega-6 są bezcenne dla naszego zdrowia. Chronią nas one przed chorobami serca oraz łagodzą bóle stawów. Korzystnie wpływają również na pracę mózgu. Kwasy omega-6 zapobiegają zakażeniom i przyspieszają gojenie ran. Zalecana dawka dzienna kwasów to 1g - w 100g łososia znajduje się 3,79g kwasów.
- Długość łososia waha się w granicach 50-150 cm a waga 5-30 kg.
Łosoś jest drapieżnikiem. Żywi się fauną denną, innymi rybami, a czasami owadami chwytanymi z powierzchni wody. Pomaga mu w tym wydłużone ciało o wąskim trzonie ogonowym i stosunkowo mała głowa o spiczastym pysku z szeroko wyciętym otworem gębowym. - Łosoś bogaty jest również w witaminy takie jak A, D, E i B.
- Na rynku mamy dostępne najczęściej dwa rodzaje łososia. Pierwszy to łosoś norweski, który najczęściej jest rybą hodowaną na farmach, drugi – łosoś bałtycki (zagrożony wyginięciem), którego mięso jest bardziej żółte. Pomarańczowe zabarwienie mięsa łososia jest najczęściej wynikiem karmienia ryby mączką bogatą w barwnik – astaksantynę.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Gotuj jak PROfesjonalista
Jak działają recenzje?
Brak recenzji