od 31.03.2024
Junior Street Food Story - kulinarna opowieść w azjatyckich klimatach
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyJunior Street Food Story - kulinarna opowieść w azjatyckich klimatach - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu:
- tajski makaron ryżowy z krewetkami i kurczakiem
- onigiri- czyli japońskie śniadanie z dodatkami
- tapioka z mango
Kurs poprowadzi Patryk Piskorz wraz z dorosłym Sous Chefem.
Podczas warsztatów woda/lemoniada/herbata.
Junior Street Food Story - kulinarna opowieść w azjatyckich klimatach - więcej informacji
To już kolejny odcinek kulinarnej opowieści uczestnika programu Masterchef Junior Patryka Piskorza.
Tym razem zapraszam Was na azjatycki street food. Wspólnie przygotujemy tajski makaron ryżowy w dwóch odsłonach: z krewetkami i z kurczakiem. Dodatkowo przygotujemy onigiri z różnymi dodatkami – czyli japońskie śniadanie, które możecie zabrać do szkoły. Oczywiście podczas naszych warsztatów nie zabraknie deseru :) – będzie to tapioka z mango. Zabierzcie ze sobą dobre humory i dużo energii!
Master Chef Junior chętnie udzieli odpowiedzi na pytania dotyczące gotowania. Będzie słodko i pysznie!
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Na warsztaty zapraszamy dzieci w wieku od lat 6.
TAPIOKA jest hypoalergiczna ( nie powoduje uczulenia) i nie zawiera glutenu, w związku z tym może być spożywana przez ludzi chorych na celiakię oraz uczulonych na gluten. Zawiera wapń, magnez, fosfor, potas, sód, cynk, kwas foliowy i witaminę B6.
Tapioka ma postać mąki lub kuleczek różnej wielkości i koloru. Ich właściwością jest to, że po ugotowaniu pęcznieją i stają się przezroczyste. W związku z tym tapioka znalazła zastosowanie w kuchni jako zagęszczacz do zup czy sosów.
Onigiri są bardzo popularne w Japonii i wszystkie apetyczne smaki tej przekąski można łatwo znaleźć we wszystkich sklepach. W czasach gdy onigiri zostały wynalezione nie było lodówek, dlatego Japończycy wymyślili, że aby utrzymać jak najdłuższą ich świeżość wypełnią ryż naturalnymi konserwantami w postaci słonych lub kwaśnych składników.
Najbardziej popularnymi farszami są:
– umeboshi – japońskie marynowane morele. Owoce to są marynowane w soli – ich czerwone zabarwienie jest uzyskiwane przez dodatek shiso, czyli pachnotki zwyczajnej. Mają bardzo wyrazisty słono-kwaśny skład.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Junior Street Food Story - kulinarna opowieść w azjatyckich klimatach
Jak działają recenzje?
Brak recenzji