od 24.05.2024
Sushi Junior STORY, czyli warsztaty z Aniką Ćwiek - "Sushi Master 2018"
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletySushi Junior STORY, czyli warsztaty z Aniką Ćwiek - "Sushi Master 2018" - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztató kulinarnych:
- Hosomaki;
- Futomaki;
- Uramaki;
- Nigiri;
- Woda/lemoniada/herbata.
Warsztaty poprowadzi Anika Ćwiek wraz z dorosłym sous-chefem.
Na zakończenie warsztatów każdy uczestnik otrzyma dyplom z autografem prowadzącej warsztaty kulinarne.
Sushi Junior STORY, czyli warsztaty z Aniką Ćwiek - "Sushi Master 2018" - więcej informacji
Podczas tej kulinarnej opowieści Anika będzie uczyła jak właściwie dobrać składniki żeby wszystkie: hosomaki, futomaki i uramaki były jedyne w swoim rodzaju.
Anika pokaże nam również jak odpowiednio przygotować ryż oraz zrobić do niego profesjonalną zaprawę. W programie Masterchef Junior zdobyła tytuł ,,Sushi Mastera'' roku 2018, czyli jest to właściwa osoba na właściwym miejscu.
Gwarantujemy, że po tych warsztatach każdy z Was będzie miał ochotę zjeść sushi, wrócić do domu i przygotować już zupełnie samodzielnie sushi dla swoich rodziców lub znajomych. Nie może Was zabraknąć. Do zobaczenia!
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Sushi jest bardzo modnym daniem i nie przestaje być popularne. Rodzice coraz częściej pytają: czy można karmić dzieci sushi, a jeśli tak, to w jakim wieku? Oczywiście, ze można. Są za i przeciw, ale w dużej mierze dotyczą one zarówno dzieci, jak i rodziców. Argumenty przeciw są często bardzo podobne do tych, ktore dotyczą mięsa surowego i produktów mięsnych jak. np. robaki... Bardzo ważne jest więc źródło kupowanej ryby. Pamiętajmy również o tym, że sushi dla dzieci to często sztuka przygotowywania kolorowego sushi z wykorzystaniem wspaniałych owoców.
Podsumowując:
- Ryby są doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i witamin. Kwasy tłuszczowe omega-3 pomagają mózgowi dziecka i rozwojowi oczu;
- Jeśli nie jesteśmy pewni źródła ryby, warto ograniczyć gatunki ryb, które mogą mieć podwyższony poziom rtęci, jak np. tuńczyk, rekin, miecznik... - w Polsce ze względu na cenę są to rzadziej kupowane gatunki ryb;
- Trzeba zawsze pamiętać o tym, że zarówno ryby, jak i mięso mogą mieć pasożyty. Nie zawsze najtańszy łosoś, jest tą rybą, którą powinniśmy kupować. Warto kupić łososia w sprawdzonym miejscu, nawet jeśli jego cena jest trochę wyższa.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Sushi Junior STORY, czyli warsztaty z Aniką Ćwiek - "Sushi Master 2018"
Jak działają recenzje?
Brak recenzji