od 27.04.2024
Step by Step Story (1) – SOUPS
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyStep by Step Story (1) – SOUPS - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu:
- Zimowa cebulowa na cydrze z grzankami z chałki
- Meksykańska zupa rybna z mlekiem kokosowym i kolendrą
- Francuska Zupa Bisque ze smażonymi krewetkami
Step by Step Story (1) – SOUPS - więcej informacji
Przedstawiamy nowy cykl „Step by step, czyli gotowanie krok po kroku”! Podczas warsztatów nauczymy się podstawowych tajników kuchni i gotowania. Poznamy także techniki robienia bulionów, zup, sosów, obrabiania mięsa, czy tworzenia najbardziej znanych deserów.
Gwiazdami naszych pierwszych opowieści „Step by step – all about soups” będą buliony, wywary oraz zupy. W trakcie warsztatów dowiemy się, jaka jest różnica pomiędzy wywarem a bulionem, jak ugotować dobry wywar na zupę, oraz co powinno znaleźć się w dobrym bulionie. Zaprezentujemy, jak ugotować pyszny bulion w 45 minut oraz podpowiemy Wam kiedy stosować wywar warzywny, a kiedy bulion mięsny. Pokażemy także czym jest szumowanie, bouquet garni, czy demi glace, który jest podstawą wielu sosów.
Na bazie powstałych bulionów i wywarów ugotujemy szybkie, smaczne i oryginalne zupy.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Cykl warsztatów poprowadzi Michał Toczyłowski – młody szef kuchni, który gotował m.in. w restauracji Atelier Amaro, Bez Tytułu, Moonsfera, czy w koncepcie La BlaBla.
Więcej o Michale możecie dowiedzieć się w zakładce Prowadzący.
Partnerem cyklu warsztatów Step by Step Story jest San Pellegrino.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Step by Step Story (1) – SOUPS
Jak działają recenzje?
Brak recenzji