od 27.04.2024
Step by Step Story (3) – desery
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyStep by Step Story (3) – desery - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu:
- Waniliowy Crème brûlée, czyli klasyczny francuski „spalony krem”
- Fondant au chocolat z sosem malinowym czyli czekoladowe ciastko z płynnym środkiem polane sosem malinowym
- Tartaletki z Lemon Curd z bezą francuską i bezą włoską, czyli tartaletki z klasycznym kremem cytrynowym, z bezą białą suchą i bezą białą surową opaloną z wierzchu.
Step by Step Story (3) – desery - więcej informacji
Wszystkich Łasuchów serdecznie zapraszamy na “Step by step – wszystko o deserach”, trzeci warsztat z cyklu “Step by step, czyli gotowanie krok po kroku”. Tym razem spotkanie w całości poświęcimy słodkościom i wspaniałym deserom.
Podczas warsztatów dowiemy się czym są Crème Anglaise, Crème Pâtissière oraz Crème brûlée. Poznamy różnicę pomiędzy bezą włoską a bezą francuską i nauczymy się, ile czasu ją piec. Wspólnie przygotujemy klasyczne i najbardziej znane desery, takie jak Pâte à Choux i idealny Fondant au chocolat. Udowodnimy też, że każdy z tych przepysznych deserów może być przygotowany w domu, bez specjalistycznego sprzętu.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Cykl warsztatów poprowadzi Michał Toczyłowski – młody szef kuchni, który gotował m.in. w restauracji Atelier Amaro, Bez Tytułu, Moonsfera, czy w koncepcie La BlaBla.
Więcej o Michale możecie dowiedzieć się w zakładce Prowadzący.
Partnerem cyklu warsztatów Step by Step Story jest San Pellegrino.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Step by Step Story (3) – desery
Jak działają recenzje?
Brak recenzji