od 31.03.2024
Step by step: MEXICO - Podstawy kuchni meksykańskiej
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyStep by step: MEXICO - Podstawy kuchni meksykańskiej - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu:
- Domowe nachos z salsą z mango i kolorowymi paprykami, salsą verde, pico de gallo, pikantnym majonezem i sosem serowym
- Chili con carne z kwaśną śmietaną i domowymi chipsami z tortilli
- Mus z batatów z limonką, chrupiącą posypką z białej czekolady i popcorn'em
Step by step: MEXICO - Podstawy kuchni meksykańskiej - więcej informacji
Do lata już coraz bliżej... lecz jeżeli już chcecie poczuć prawdziwie letni klimat, serdecznie zapraszamy Was na kulinarną przygodę do Meksyku!
Warsztaty Step by step: MEXICO to wspaniała nauka podstaw kuchni meksykańskiej i niesamowita podróż smaków. To opowieść dla początkujących, którzy uwielbiają jeść i chcą nauczyć się smacznie gotować.
Na warsztatach zdobędziecie podstawowe umiejętności, m.in. jak rozpoznać dobrej jakości mięso, owoce czy warzywa. Poznacie tajniki obierania i filetowania owoców, robienia doskonałego, prawdziwego guacamole oraz sals, a także zrobicie domowy (pikantny) majonez! Wykonamy także domowe chipsy nachos. Nauczycie się także jak dobierać przyprawy, jak je przechowywać i gdzie je najlepiej kupować. Kuba pokaże, jak w prosty sposób można przyrządzić wyjątkowe dania z zaledwie kilku produktów.
Poznacie klasyczne, meksykańskie jedzenie, takie jak chilli con carne, guacamole czy kolorowe salsy <3 Wszystkie dania stworzymy na bazie świeżych, zdrowych warzyw, owoców, mięsa oraz niezwykle aromatycznych przypraw i ziół. Dowiecie się także wielu ciekawostek jak gotować smacznie i szybko!
Zabierz ze sobą znajomych i wpadaj do nas po nowe inspiracje!
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Kuba Błogowski - Młody szef kuchni, uczestnik VI edycji TOP CHEF Polska. Gotowanie od zawsze było jego pasją. Początki kariery zaczął już jako chłopiec pod czujnym okiem mamy. To właśnie ona nauczyła go podstaw gotowania w rodzinnej domowej kuchni. Za namową rodziny rozpoczął naukę gotowania w ZSG nr 1 w Warszawie, następnie zdobywał doświadczenie w restauracjach takich jak: Nolita, Brasserie Warszawska, jak również poza granicami Polski: Belcanto Michelin (Lizbona), Bibendum Michelin (Londyn). Po powrocie do Polski wziął udział jako najmłodszy z uczestników w VI edycji TOP CHEF Polska. Aktualnie tworzy dania w Restauracji „Szóstka”, w Hotelu Warszawa, u boku Szefa Dariusza Barańskiego, jako jego Sous Chef. W kuchni skupia się głównie na produkcie i jego sezonowości. Najważniejszy na talerzu jest smak, przy czym jest to również uczta dla oka. Stara się pokazać swoim Gościom, że warzywa można spożywać również jako element w deserze. Tworzy dania tak, by były zaskakujące dla gości z ograniczeniem maksymalnie do trzech składników na talerzu.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Step by step: MEXICO - Podstawy kuchni meksykańskiej
Jak działają recenzje?
Brak recenzji