od 27.04.2024
Zero Waste Story - Jak gotować i nie marnować
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyZero Waste Story - Jak gotować i nie marnować - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Wspólnie z Kubą Korczakiem przygotujemy:
Pyszne i proste pasty, sałatki i przekąski:
- hummus z warzyw strączkowych z tahiną z prażonego sezamu, suszonymi pomidorami, podany z pesto z liści rzodkiewki
- sałatka z głąbów z imbirowym majonezem z aquafaby
- rzodkiewki marynowane w soku z pomarańczy podane ze świeżymi ziołami i jadalnymi kwiatami
Zupa:
- krem z pieczonych skorup dyni, z warzywami z rosołu, chipsami z obierków, trawą cytrynową i świeżymi ziołami
Danie główne:
- „ruskie” pierożki won ton z kozim serem, podane z okruchami w palonym maśle oraz pudrem ze skorup cebuli
Deser:
- beza pavlova z aquafaby, podana z mrożonymi owocami, kremem waniliowym i jadalnymi kwiatami
A to wszystko podane na w pełni biodegradowalnych i jadalnych talerzach otrębowych od Biotrem, udekorowane jadalnymi kwiatami od Ogrodnictwo Lawenda oraz ziołami od Origanum.
Zero Waste Story - Jak gotować i nie marnować - więcej informacji
Nie lubicie marnować jedzenia lub chcecie je ograniczyć do minimum, a nie wiecie co zrobić z kilkudniową rzodkiewką lub zalegającą w szafce puszką ciecierzycy? Jeżeli tak to te warsztaty są dla Was!
Statystyczny Polak marnuje 235 kg. żywności rocznie. W skali całego kraju to ok. 9 mln ton jedzenia! Trend w gotowaniu „zero waste”, zwany także „no waste food” polega na tym, że gotujmy smacznie, zdrowo, ekologicznie i … ekonomicznie, bez marnowania żywności! Idąc na zakupy możemy dokładnie zaplanować, jakie rzeczy chcemy kupić i co z nich zrobimy. Wykorzystując każdy składnik kilkukrotnie, do kolejnego dania, dowiemy się jak nie marnować ani grama żywności!
Wszystkie składniki które wykorzystamy uzupełniają się wzajemnie, są pyszne, i zdrowe... a to wszystko szybko i bez wyrzucania 'resztek' takich jak woda po ciecierzycy, głąby obierki, skórki, czy liście.
Kuba pokaże Wam także, że warto i jak łatwo można hodować warzywa zioła i jadalne kwiaty z resztek, które zarówno wspaniale smakują, jak i pięknie wyglądają jako ozdoba talerza, czy domu :)
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: Zero Waste Story - Jak gotować i nie marnować
Jak działają recenzje?
Brak recenzji