od 12.05.2024
JUNIOR FRUIT STORY, czyli kulinarna opowieść o owocach
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyJUNIOR FRUIT STORY, czyli kulinarna opowieść o owocach | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Różowe kluski leniwe ze świeżymi owocami i bitą śmietaną;
- Ciastka z jabłkami;
- Owocowe super smoothie;
- Konfitura śliwkowa i malinowa;
- Podczas warsztatów woda/lemoniada/herbata.
Kurs poprowadzi Patryk Piskorz wraz z dorosłym Sous Chefem.
JUNIOR FRUIT STORY, czyli kulinarna opowieść o owocach - więcej informacji
To już kolejny odcinek kulinarnej opowieści uczestnika programu Masterchef Junior Patryka Piskorza.
Tym razem głównym tematem tej kulinarnej opowieści na koniec wakacji będą OWOCE. Wspólnie z Patrykiem nauczymy się jak wykorzystać świeże owoce prosto z ogrodu, aby później na długo zapamiętać ich wyjątkowy smak. Uczestnicy warsztatów wspólnie z Patrykiem przygotują różowe kluski leniwe ze świeżymi owocami i bita śmietaną oraz ciastka z jabłkami. Dodatkowo dzieci zrobią dwie konfitury: śliwkową i malinową, które będą mogły zabrać do domu. Pamiętajcie, że owoce dają dużo pozytywnej energii, której na pewno nie zabraknie podczas naszych warsztatów. Będzie słodko i pysznie!
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Ciekawostki:
- MALINY „Polskie dziewczyny są jak maliny”, nic dziwnego! Słodkie owoce kojarzą się z latem i słońcem, maliny w naszym kraju zmienia się przecież właśnie w miesiącach letnich. Maliny kryją w sobie szereg zdrowotnych właściwości. W ziołolecznictwie i medycynie wykorzystuje się niemal każdą część krzewu maliny, począwszy od gałęzi, poprzez liście, aż po soczyste owoce. Choć nie wszystkie właściwości malin są potwierdzone naukowo, nasze babcie są o nich święcie przekonane, że to jeden z najzdrowszych owoców, a sok z malin na zimę króluję w niemal każdej kuchni.
- JABŁKA Dzięki dużemu stężeniu boru jabłka wspomagają poprawę pamięci, koncentracji, uwagi i aktywności elektrycznej mózgu. Mimo, że nie są bogatym źródłem wapnia, mają dużo boru, który wzmacnia kości. Większość korzystnych dla zdrowia przeciutleniaczy znajduję się na skórze owocu, Przeciętny człowiek zjada 65 jabłek rocznie. W jabłkach jest 25% powietrza, dlatego unoszą się na wodzie.
- ŚLIWKI są cennym źródłem witaminy B6, która reguluje pracę układu nerwowego, pozytywnie wpływając na nasz nastrój i redukując stres. Są bogate w przeciutleniacze, przede wszystki w witaminę C. Wysoka zawartość błonnika w śliwkach zmniejsza uczucie głodu oraz chęć podjadania pomiędzy posiłkami.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: JUNIOR FRUIT STORY, czyli kulinarna opowieść o owocach
Jak działają recenzje?
Brak recenzji