inne
Klub Podróżnika - Islandia – kraina ognia i lodu

inne

Klub Podróżnika - Islandia – kraina ognia i lodu

Klub Podróżnika - Islandia – kraina ognia i lodu

Klub Podróżnika - Islandia – kraina ognia i lodu - Kraków - bilety

Pokaz zdjęć i relacja z wyprawy Jakuba Wojciechowskiego – podróżnika oraz instruktora warsztatów podróżniczych dla dzieci. Nasz gość opowie o niezwykłym, surowym krajobrazie wyspy, ciekawostkach z życia Islandczyków i o specyficznej islandzkiej kuchni.

Ponadto: degustacja regionalnej potrawy i napoju.

Bilety: dorośli – 11 zł, w karnecie – 8 zł, uczniowie, studenci – 6 zł.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bilety

 KUP BILET

Brak wydarzeń w: Kraków


Recenzje

Brak recenzji

Polecane

Też nie możecie doczekać się świąt? Tym razem Marcin Duda zaprasza Was do świątecznego stołu, na którym nie zabraknie przepisów z jego rodzinnej kuchni. Przygotujemy pyszne, tradycyjne dania, ze znanych nam produktów, ale w nieco nowszej wersji. Dzięki kilku niezwykłym dodatkom Wasza wigilijna kolacja będzie niezapomniana, bo jak mówi Marcin: „Coś lepszego, smaczniejszego nie musi być wrogiem tego dobrego i klasycznego!”.

Warsztaty wigilijne to doskonała okazja, by spotkać się przy kuchennym blacie i podzielić się swoimi smakami. Wspomnieniami i opowiadaniami. Będzie pysznie, smacznie i bardzo wesoło. Nie może Was zabraknąć!

 

 KUP BILET
 
Wyjątkowy wieczór w klimacie najpiękniejszych szlagierów polskiego kina przedwojennego w muzyce i słowie w wykonaniu TOMASZA STOCKINGERA z towarzyszeniem pianisty Stefana Gąsieniec. W programie m.in.: "W małym kinie", "Lata dwudzieste, lata trzydzieste", "Powróćmy jak za dawnych lat".

 
 KUP BILET

To będzie wyjątkowa, rodzinna opowieść stworzona przez Iwonę Zasuwę. � Kto z nas nie wspomina maminego serniczka, babcinego jabłecznika czy tej jedynej pomidorowej? Czy w dzisiejszych, „zagonionych” czasach znajdziemy jeszcze przestrzeń na wspólne gotowanie? Dobre, zdrowe, sezonowe składniki, szczypta miłości i my! Gotujmy rodzinnie!

Przy okazji wydania drugiej książki Iwona Zasuwa zaprasza Was na wspólne gotowanie i smakowanie prostych potraw roślinnych, bez cukru nabiału i glutenu. Pokaże też, że jedzenie sezonowe, a więc zdrowe i niedrogie, w rytmie slow, może być różnorodne, kolorowe i apetyczne, a kuchnia dla alergików to nie żaden problem!

 KUP BILET

Będzie to kulinarna opowieść w której przeniesiemy się do smaków dzieciństwa. Wspólnie upieczemy pyszne, pachnące i chrupiące pieczywo oraz przygotujemy prawdziwe masło i domowe konfitury.
Michał Molenda opowie o metodach przygotowania zakwasów na chleb, nauczy wybierać najlepsze mąki do wypieków. Co więcej, pokaże też jak w prosty sposób przygotować ciabattę w zaledwie 40 minut i jak z jednego przepisu wyczarować nawet sześć różnych rodzajów pieczywa.

Zrobimy prawdziwe własnoręcznie wyrabiane masło oraz domowe konfitury. Będzie to powrót do dzieciństwa - pełny kulinarnych ciekawostek oraz inspiracji.

 KUP BILET

„Seafood Story” to wyjątkowa kulinarna opowieść skierowana do miłośników owoców morza oraz tych, którzy jeszcze nie mieli okazji ich spróbować. Michał Zakrajewski w oparciu o swoje doświadczenie i kulinarne fascynacje, stworzył piękną, autorską opowieść o owocach morza. 

Podczas warsztatów nauczymy się jak wybierać najlepsze ryby, jak je filetować i przyrządzać. Michał podpowie nam jak dobierać i przygotowywać owoce morza, by zachować wszystkie wartości odżywcze. Pokaże nam także, jak dobrać odpowiednie dodatki i przyrządzić aromatyczne sosy. Dowiemy się również, jak dobrze dobierać wina do poszczególnych "morskich" potraw. 

Wspaniałe dania, które będziemy wspólnie gotować, będzie można odtworzyć samodzielnie w domu.

Serdecznie zapraszamy! 

 KUP BILET
Podziel się swoją opinią o stronie