
najbliższe wydarzenie
08.03.2024 17:00
Dominik Czeronek, półfinalista programu MasterChef, zaprasza na autorskie warsztaty kulinarne.
W przestrzeni kulinarnej Między Stołami w Alei Bielany wspólnie z Dominikiem odkryjemy smaki świata, samodzielnie przygotowując dania i ich składniki. W styczniu będzie to fantastyczna kuchnia włoska i francuska, która wcale nie jest tak oczywista i prosta, jak się wszystkim wydaje.
Tagliatelle al ragù bolognese czyli bolońskie specjały.
Oryginalne ragù to długo duszony mięsny sos z dodatkiem podsmażonych warzyw, passaty pomidorowej, wina i mleka. Czy przepis Dominika mocno odbiega od klasycznej wersji?
Przekonamy się na warsztatach.
Samodzielnie przygotujemy makaron oraz mięsny sos, a na deser zaserwujemy cantuccini - kruche migdałowe ciasteczka, pochodzące z miasteczka Prato położonego niedaleko Florencji.
Czas trwania warsztatów 100-120 minut.
CZYTAJ WIĘCEJ
Podaruj bliskim niezapomniane emocje
Klikając w przycisk wybierasz voucher wartościowy wielokrotnego użycia ważny 48 miesięcy
Recenzje i opinie: Tagliatelle al ragù bolognese
Jak działają recenzje?
Brak recenzji