od 12.05.2024
COOK IT RAW STORY, czyli ryby inaczej
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyCOOK IT RAW STORY, czyli ryby inaczej | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Ceviche z okonia morskiego z leche de tigre;
- Tiradito z łososia z pieczonym batatem i sosem teriyaki;
- Krewetki z sosem pomarańczowym z kombu na ostro i dzikim brokułem;
- Podczas warsztatów lampka wina/ kawa / herbata /woda.
Warsztaty prowadzi Martin Gimenez Castro wraz z sous-chefem
COOK IT RAW STORY, czyli ryby inaczej - więcej informacji
Surowe ryby to nie tylko sushi. W wielu krajach surowe ryby czyli RAW FISH / PESCE DI CRUDO niezmiennie królują na stołach. Serdecznie zapraszamy na tę wyjątkową i smaczną kulinarną opowieść właśnie o rybach. Mistrzem ceremonii tego wieczoru będzie nikt inny jak zwycięzca 1 edycji programu TOP CHEF a na co dzień szef kuchni w restauracjach SALTO oraz CEVICHE.
Marin Gimenez Castro jak na rodowitego Argentyńczyka przystało wie o rybach wszystko i nie jest to przesada. Jego autorska opowieść będzie niezwykle inspirująca pełna praktycznych trików i łatwa w odtworzeniu w domowych warunkach. Podczas warsztatów nauczymy się jak wybierać najlepsze ryby, jak je filetować, przyrządzać i jeść na surowo. Martin podpowie jak dobierać i przygotowywać odpowiednie dodatki oraz aromatyczne sosy. Tak przygotowane ryby zachowują najlepsze wartości odżywcze i najkorzystniej wpływają na nasze zdrowie. Zapraszamy, będzie pysznie.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Czy wiesz, że:
- Ryby na surowo – ich mięso łączy najlepiej przyswajalne białko i zdrowe tłuszcze OMEGA 3. Właściwie przyrządzone surowe ryby mogą dostarczyć jeszcze więcej zdrowia i smaku.
- Okoń morski zawiera w sobie niewiele ości. Dziś często o nim zapominamy lecz w przeszłości był ważnym elementem kuchni polskiej.
- Stan zamarynowania ryby ocenia się po kolorze jej mięsa. Ryba jest dobrze zamarynowana, kiedy jej mięso jest białe na całym przekroju. Kwas zawarty w soku z cytrusów pozwala na denaturację białek mięsa, a tym samym na jego „ugotowanie na zimno”.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: COOK IT RAW STORY, czyli ryby inaczej
Jak działają recenzje?
Brak recenzji