od 12.05.2024
InAzia MUSHROOM STORY: smaki i aromaty tajskich grzybów
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyInAzia MUSHROOM STORY: smaki i aromaty tajskich grzybów | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Enoki w temperze z oliwą truflową i tatarem z łososia;
- Wołowina z grzybami Shimeji w ostrym sosie ostrygowym;
- Makaron ryżowy z kaczką orientalna i grzybkami shitake;
- Podczas warsztatów: lampka wina/kawa/herbata/woda
Kurs poprowadzi Marcin Sasin wraz z Sous Chefem.
InAzia MUSHROOM STORY: smaki i aromaty tajskich grzybów - więcej informacji
„The best mushroom taste of InAzia Story, czyli tajskie smaki i aromaty” to jedyna w swoim rodzaju opowieść kulinarna o smakach Azji, z wykorzystaniem oryginalnych produktów i przypraw wyszukanych podczas licznych podróży. Podczas spotkania skoncentrujmy się azjatyckich grzybach bardzo ważnych w kuchni tej części świata. Marcin stworzył swoją opowieść wokół ENOKI, grzybów SHIMEJI i SHITAKE. i przybliży sposób łączenia i przygotowania tych grzybów w potrawach azjatyckich Pasją Marcina Sasina od początku kariery była kuchnia azjatycka. Szef kuchni zgłębiał smaki i aromaty Azji regularnie podróżując, odwiedzając najlepsze restauracje tego regionu oraz degustując słynną kulinarną sztukę ulicy. Jest to jedyna okazja na spotkanie z Marcinem poza hotelem. Opowieść kulinarna, którą stworzył dla Cook Story będzie pełna inspiracji, cennych i praktycznych rad dotyczących kuchni azjatyckiej oraz historii z życia Szefa Kuchni. To będzie bardzo wyjątkowa kulinarna opowieść.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Czy wiesz, że…
- Enoki były jednymi z pierwszych hodowlanych grzybów jadalnych na świecie. Podobno ich pierwsze uprawy pojawiły się za czasów późniejszej dynastii Tang między rokiem 800 a 900. Ponieważ grzyb ten jest bardzo łatwy w hodowli, został wysłany w kosmos z misją Spacelab D2 w 1993 r., aby umożliwić badanie wpływu siły grawitacji na rozwój grzybów
- Grzyby enoki (odmiana Flammulina velutipes ), występujące także pod nazwą enokitaki, to bardzo delikatne grzyby o charakterystycznym wyglądzie. W Chinach nazywa się je „złoto iglastymi grzybami” i są tam bardzo popularne.
- Grzyby enoki mają wiele właściwości zdrowotnych, m.in. są źródłem witaminy D, wielu protein, antyoksydantów i wzmacniają organizm.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: InAzia MUSHROOM STORY: smaki i aromaty tajskich grzybów
Jak działają recenzje?
Brak recenzji