od 12.05.2024
La Cucina Italiana – prawdziwa kulinarna Toskania
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyLa Cucina Italiana – prawdziwa kulinarna Toskania | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów:
- Przystawka: Focaccia – czyli przepyszna klasyka włoskiej kuchni.
- Danie główne: Crespelle alla fiorentina – zapiekane naleśniki nadziewane ricottą i szpinakiem. To typowe florenckie danie, a jego tradycja sięga czasów Medyceuszy.
- Deser: Cantucci toskańskie - czyli tradycyjne, małe, kruche ciasteczka, do których podaje się słodkie wino Vinsanto
La Cucina Italiana – prawdziwa kulinarna Toskania - więcej informacji
„La Cucina Italiana – prawdziwa kulinarna Toskania” to wyjątkowa opowieść dla wszystkich miłośników pysznego, włoskiego jedzenia oraz wina. Gwarny, rodzinny klimat w kuchni i przy stole sprawią, że poczujecie się jak w prawdziwym włoskim domu. Spotkanie poprowadzi Margherita Kardas, miłośniczka kuchni włoskiej, właścicielka poznańskiej restauracji Pinco Pallino Ristorante Italiano. To będzie jej pierwsza kulinarna opowieść stworzona w Warszawie. Podczas warsztatów opowie nam o włoskiej tradycji i kulturze kulinarnej oraz doradzi, które wino najlepiej komponuje się z naszymi daniami. To będzie niezapomniany wieczór.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Bilety
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: La Cucina Italiana – prawdziwa kulinarna Toskania
Jak działają recenzje?
Brak recenzji