
od 21.09.2025
Spring Asia Story – Wiosenna opowieść Oli Nguyen
OPIS
Kup BiletyPodczas warsztatów Ola odkryje przed nami prawdziwy Wietnam ! Nauczymy się poprawnego filetowania ryby, ekspresowego piklowania warzyw oraz poprawnej azjatyckiej technika gotowania ryżu.
Na miły początek prowadząca przygotuje dla nas kotleciki z liśćmi pieprzowca - chả lá lốt. Następnie wspólnie przygotujemy:
Podczas warsztatów z Olą wykorzystamy także zupełnie nieznane, orientalne zioła, m.in.:
Spring Asia Story – Wiosenna opowieść Oli Nguyen - więcej informacji
Serdecznie zapraszamy na wspaniałe, wiosenne warsztaty z Olą Nguyen !
Kuchnia wietnamska należy do jednych najbardziej wyrazistych kuchni Azji. Ogromna ilość intensywnych przypraw oraz smak świeżych ziół, np. kolendry i tajskiej bazylii, czy wietnamskiej mięty i trawy cytrynowej sprawiają, że potrawy przenikają niezwykłymi aromatami. Często używany sos rybny nadaje charakterystyczny smak wietnamskim potrawom. Kuchnia ta obfita jest także w niezwykle świeże ryby i owoce morza. Bardzo popularne są dania z wołowiny i drobiu, a różnorodność owoców i warzyw wpływa na oryginalność oraz świeży i wyraźny smak tych dań.
To właśnie z Wietnamu pochodzi znana na całym świecie zupa Pho, czyli aromatyczny bulion z makaronem ryżowym i świeżymi dodatkami. Klasykiem stały się również Banh Mi – popularne bagietki wypełnione nadzieniem mięsno-warzywnym, czy Nem – czyli znane nam „sajgonki” wietnamskie.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Spring Asia Story – Wiosenna opowieść Oli Nguyen
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: Spring Asia Story – Wiosenna opowieść Oli Nguyen
Brak recenzji