
od 14.09.2025
Sylwester w Restauracji pod Złotą Pipą
OPIS
Kup BiletySylwester
Przywitaj Nowy Rok w samym sercu miasta! Celebruj tę noc przy muzyce i doskonałym jedzeniu. Zapraszamy na Floriańską 30 do naszej klimatycznej piwnicy, która na tę imprezę przygotowała wiele wspaniałości.
Kolacja
Przystawka: Bliny: z kawiorem z pstrąga i śmietaną i z łososiem w burakach orientalnie.
Zupa: Krem z pieczonego kalafiora z masłem orzechowym
Danie główne: Pieczona szynka z dzika z rozmarynem i kolendrą, ziemniaki paryskie, warzywa na parze
Deser: Tort czekoladowy z wiśniami
Zimna płyta:
Kanapeczki bankietowe: Tuńczyk, sałata rzymska, musztarda, gorgonzola. Grillowany ser camembert, rucola, orzechy karmelizowane. Pieczony karczek, krem z musztardy i miodu.
Bruchetta: Pieczony seler, parmezan, bazylia. Pomidory, feta, mus z groszku i mięty
Tartaletki: Pasta z pieczonej papryki, krem z ricotty, sezam
Krem z batata i pieczona kiełbaska chorizo.
Broszki z chleba: Pasta z suszonych pomidorów i oliwek, świeża bazylia, ser pecorino. Pasta z serka topionego i szynki wędzonej z cukinią grillowana.
Ciastka wytrawne: Wytrawne słone ciasteczka z ciasta philo z kurczakiem wędzonym, twarożkiem i kolendrą / Wytrawne słone ciasteczka z ciasta francuskiego z pastą z łososia wędzonego, limonką i paluszkami krabowymi.
Słodkości:
Brownie czekoladowe z orzechami
Jogurtowe waniliowo- brzoskwiniowe
Tiramisu
Napoje i alkohole:
Kawa / herbata / herbaty smakowe
Soki podane w dzbankach (różne smaki)
Napoje gazowane (coca cola, fanta, sprite); woda mineralna z cytryną
Wino musujące 750ml/na parę
Do wyboru opcja:
0,7 litra wódki / na parę –
Finlandia/Baczewski/Czarna Olcha
0,7 litra wódki / na parę –
wódki smakowe Saska/Soplica/Finlandia
2 litry wina / na parę – (białe, czerwone,
różowe/wytrawne, półwytrawne, półsłodkie)
0,7 litra whisky / na parę – Ballantines / Passport Scotch / J.W.Walker Red
Muzyka: DJ, lata 80,90 i hity współczesne
Koszt: 550 zł/os.
OFFER 550pln / person
DINNER + COLD PLATE
ALCOHOLS + BEVERAGES
31 DECEMBER 20:00
30 Floriańska Street
CRACOW
PARTY WITH MUSIC OF THE
80s-90s + MODERN HITS / DJ
Dinner:
Appetizer: Blintzes: with trout caviar and cream and with salmon in beet oriental.
Soup: Cream of roasted cauliower with peanut butter.
Main course: Roasted wild boar ham with rosemary and cilantro,
potatoes, steamed vegetables
Cold plate:
Banquet sandwiches:
Tuna, romaine lettuce, mustard, gorgonzola.Grilled camembert cheese, Rucola,
caramelized nuts.Roasted pork neck, mustard and honey cream.
Bruchetta:
Roasted celery, parmesan cheese, basil.
Tomatoes, feta, pea and mint mousse.
Tartalettes:
Roasted bell pepper paste, ricotta cream, sesame
Cream of yam and roasted chorizo sausage.
Bread brooches:
Sundried tomato and olive paste, fresh basil, pecorino cheese.
Paste of melted cheese and smoked ham with grilled zucchini.
Dry pastries:
Dry salt dough philo cookies with smoked chicken, cottage cheese and cilantro /
Dry salty puff pastry cookies with salmon paste smoked, lime and crab sticks.
Sweets:
Chocolate brownie with nuts/ Vanilla yogurt cake with vanillapeach / Tiramisu
Beverages and Alcohol:
Coffee/ tea/ avored teas
Juices served in pitchers (various avors)
Carbonated drinks (coca cola, fanta, sprite)
Mineral water with lemon
Sparkling wine 750ml/per couple
Optional:
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Sylwester w Restauracji pod Złotą Pipą
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: Sylwester w Restauracji pod Złotą Pipą
Brak recenzji