Kupuj taniej bilety w aplikacji mobilnej biletyna.pl - bez opłaty serwisowej

* promocja trwa do 31-10-2022

koncert

HAPPYSAD

koncert

HAPPYSAD

HAPPYSAD - koncert
Dodaj do ulubionych
Ulubione

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1000 koncertów w całym kraju, 3 platynowe i 5 złotych płyt oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 r. ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”, a rok później „Podróże i pod prąd”, które dziś są złotymi płytami. 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce i szybko została złotą płytą.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty.
W 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Najnowsza płyta zespołu „Ciało obce” ukazała się 10 lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie, które w ciągu roku od premiery zgromadziły ponad 10 milionów wyświetleń.

Skład zespołu:

Kuba Kawalec - wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)(złoto)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)(złoto)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)(złoto)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)(platyna)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)(platyna)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)(platyna)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD(Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production)(złoto)

HAPPYSAD - więcej informacji

Zanim w 2001 założyli Happysad grali już ze sobą w innych formacjach w rodzinnym Skarżysku-Kamiennej. Ale to właśnie ta formacja przyniosła im sławę o jakiej niejeden zespół może pomarzyć. W Polsce nie tylko początkujący muzycy zazdroszczą im frekwencyjnych rekordów na koncertach, a ich przeboje znają absolutnie wszyscy, bo radiowcy bardzo chętnie puszczają ich piosenki.
Mają na swoim koncie kilkanaście wydanych płyt, ostatnia z 2021 roku nosi tytuł “Odrzutowce i Kowery”, w tym samym roku ukazała się też biograficzna książka „Zanim pójdę. Długa droga zespołu Happysad” autorstwa Żanety Gotowalskiej. To właśnie w 2021 roku Happysad obchodził 20-lecie istnienia.

Jak już wspominaliśmy, ich koncerty biją wszelkie rekordy. Te frekwencyjne, te z najlepszymi recenzjami i te, które trudno zliczyć, bo liczba zagranych koncertów dawno temu przekroczyła 1200. Panowie grają na największych festiwalach w całym kraju i są znani z tego, że chociaż odnieśli gigantyczny sukces wciąż robią to co potrafią najlepiej, bez zbędnej sodówki.
Ich debiutancki album ukazał się w 2004. Nosi tytuł “Wszystko jedno” i to na nim znalazła się piosenka “Zanim pójdę”, która wywindowała Happysad na pierwsze miejsca list przebojów i która towarzyszy im do dziś na wszystkich koncertach. Utwór powstał w czasach, gdy Kuba Kawalec studiował w Krakowie. Opowiedział w niej o własnych doświadczeniach, ale też wnikliwie obserwował to, co dzieje się dookoła i lwią część inspiracji, szczególnie do kultowego refrenu “miłość to nie pluszowy miś, ani kwiaty…” dostarczyli mu sąsiedzi. Para, która godząc się obsypywała się prezentami. Czy Kuba zdawał sobie sprawę z tego, że za chwilę jego spostrzeżenia będą młodzieżowym hymnem o miłości?

To były początki. Happysad poszli za ciosem i z sukcesami tworzyli kolejne utwory, grali na kolejnych przeglądach, festiwalach i własnych koncertach. Zasłużenie zapracowali sobie na najwierniejszych fanów i stałą widownię w Polsce i nie tylko.

Muzycy często podkreślają, że najważniejsza jest dla nich muzyka. Nie chcą być kategoryzowani czy wrzucani do worka z konkretnym gatunkiem czy ideą. W ich wypowiedziach pojawiło się kiedyś nawet stwierdzenie, że grają rocka regresywnego… czyli takiego, który nic nie zmienia. Można się w tym wszystkim doszukiwać ironii, można te wypowiedzi interpretować jak się chce - my jesteśmy za tym, by po prostu słuchać ich grania, bo to niezmiennie wychodzi im najlepiej.

Skład zespołu:
Kuba Kawalec - wokal, gitara
Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal
Artur Telka – bas
Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe, wokal

CZYTAJ WIĘCEJ

Bilety

 KUP BILET

Brak wydarzeń w: Wrocław

Recenzje i opinie: HAPPYSAD

Witkowo - piękna, klimatyzowana sala widowiskowa, nagłośnienie pierwsza klasa...! Jako support wystąpiła Kathia - bardzo utalentowane dziewczę.
Em 16.05.2022 19:05
Koncert super. Zagrali zarówno stare jak i nowe kawałki.
Sylwia 15.05.2022 14:54
Jak najbardziej na plus! Zabrakło mi tylko mojego ulubionego utworu: "Jeszcze, jeszcze", ale nie wszystko można mieć :) Może jeszcze kiedyś usłyszę go na żywo.
Witkowianin 15.05.2022 12:53
Happysad jest niesamowity!
Kamcia 15.05.2022 08:52
Koncer super, warto było czekać (1,5 godziny spóźnienia)!
Ja 15.05.2022 08:45
Mega sztos ^
Presidento 20.02.2022 08:39
Było super
20.02.2022 08:27
To był najpieknieszy koncert happysad, na którym kiedykolwiek byłam.
Martyna 03.10.2021 19:52
Nie zapomniane przeżycie jak zawsze ❤️
ciapciano 03.10.2021 11:49
Wspaniały koncert!
Aga 03.10.2021 10:31
Rewelacyjny koncert, energia, power, dobre nagłośnienie, kolejnych 18 lat dla Happysad :)
emem 25.11.2019 16:35
Świetnie się bawiłam!!!
Emolisek 25.11.2019 13:59
Było świetnie!
Rurku 25.11.2019 13:52
Super koncert
TESKA 25.11.2019 08:37
Było elektryzująco!!!! Wejście z pełną klasą a zakończenie majstersztyk!!!!
zuzka-pl 23.11.2019 19:37
super koncert i miejsce
stefek43 12.02.2019 18:12
Fantastyczna impreza, zresztą w Klubie Muzycznym Bogart nie mogło być inaczej 😁 Chłopaki z happysad cudownie grali, bez zbędnych słów, tylko świetna muzyka 😁
Kasia 11.02.2019 22:26
Świetny koncert, świetne miejsce :)
Monika 11.02.2019 19:10
Super występ Zabrałem córkę na koncert i od tej pory cały czas ich piosenek, od piwnicy dziadka nie może się oderwać. Malutki minus za wentylację
waldra 11.02.2019 10:47
Fantastyczny koncert! Zespół w kapitalnej formie! A światła - niepowtarzalne!!!! Wspaniała atmosfera Klubu!
Justyna 10.02.2019 16:36
Pomimo tego, że koncert był opóźniony o godzinę i w rzeczywistości nie jest to mój ulubiony repertuar to jednak muszę przyznać, że chłopaki dali z siebie wszystko. Dobra muzyka, świetny wokal, rewelacyjny saksofonista, efekty świetlne i atmosfera Bogartu sprawiły, że naprawdę dobrze się bawiłam. Koncert trwał 2 godziny bez żadnej przerwy!
Emila 10.02.2019 16:04
Koncert super!!! Chłopaki dali z siebie wszystko!!! Super miejsce i super klimat:)
olla 10.02.2019 12:57
Koncert super! Zespół wokal!
Jolanta1985 10.02.2019 12:01
Klub Boggart w Gominicach ma jedyną w swoim rodzaju atmosfere.Koncerty są wspaniałe. Polecam
PASJA-AUDIO 10.02.2019 11:08
Cudowny koncert wspaniały zespół niesamowita atmosfera w wyjątkowym klubie
Loriii 10.02.2019 11:06
Świetny koncert Super organizacja Rewelacyjne nagłośnienie
Daniel 10.02.2019 11:06
Koncert super. Szczerze? Nie spodziewałem się, że będzie tak fajnie. Co prawda ochlałem się i za dużo nie pamiętam, jednak jedno wiem na pewno: byłem pod dużym wrażeniem występu. Sam klub - klasa.
Tomuhna 10.02.2019 10:49
Swietny występ. Dobra zabawa.
Jolka 10.02.2019 10:48
Dwa bisy, ale mimo wszystko zabrakło "Ale za nim pójdę", a wszyscy na to czekali.
siwy 10.02.2019 10:38
Jak zwykle super!
mag 19.10.2018 12:53
WIĘCEJ
ZWIŃ

Polecane z kategorii koncert