
od 21.09.2025
Smaki Kaukazu - Kuchnia gruzińsko-ormiańska
OPIS
Kup BiletyMenu:
Podczas warsztatów kieliszek gruzińskiego wina, kawa z ekspresu ciśnieniowego, wybór herbat oraz woda z cytryną.
Smaki Kaukazu - Kuchnia gruzińsko-ormiańska - więcej informacji
Zapraszamy na niezwykłe warsztaty z Gagikiem Grigoryan!
Tradycyjna kuchnia gruzińska jest pełna niezwykłych smaków i zapachów. Oczywiście wszystkim najbardziej znane jest chaczapuri... ale czy wiecie, że ma ono wiele odmian?
Dania gruzińskie są niezwykle aromatyczne i zróżnicowane. Ogromną rolę odgrywają tu przyprawy takie jak: papryka, koperek, imbir, goździki, cynamon, mięta, kminek, estragon, a także rozmaryn, szafran oraz czosnek. Bardzo często dodawane są do potraw (zarówno tych słonych jak i słodkich) są orzechy włoskie, laskowe a także migdały.
Podczas warsztatów dowiemy się wielu ciekawostek oraz historii i kultury kulinarnej tego kraju, a co ważniejsze nauczymy się gotować klasyki kuchni gruzińskiej! Będzie smacznie, rodzinnie i wesoło.
Zapraszamy!
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Smaki Kaukazu - Kuchnia gruzińsko-ormiańska
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: Smaki Kaukazu - Kuchnia gruzińsko-ormiańska
Brak recenzji