od 31.03.2024
My Thai Story - Klasyki kuchni tajskiej (A)
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyMy Thai Story - Klasyki kuchni tajskiej (A) | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu:
- TOM KHA GAI - Tajska zupa na bazie mleka kokosowego trawy cytrynowej, kafiru i imbiru z kurczakiem i boczniakiem
- PAD KRA PAO NEUA - Siekany rostbef wołowy, smażony z sosem ostrygowym, tajską bazylią i chili, podany z ryżem jaśminowym i jajkiem smażonym na woku
- PAD THAI KUNG - Makaron ryżowy smażony metodą Stir-Fry z krewetkami i tofu, w sosie na bazie tamaryndowca, z dodatkiem, kiełków fasoli Mung, orzechów, kolendry i chili
- KHAO NIAOW MA MUANG (Mango sticky rice) - Kleisty ryż gotowany w mleku kokosowym, podany z dodatkiem mango
Podczas warsztatów kieliszek wina, kawa z ekspresu, wybór herbat, woda z cytryną.
My Thai Story - Klasyki kuchni tajskiej (A) - więcej informacji
Zapraszamy na wspaniałą, daleką kulinarną podróż przez Azję! Tym razem na warsztatach ze Sneczem poznacie klasyczne smaki TAJLANDII!
Kuchnia tajska należy do jednych najbardziej wyrazistych i najsmaczniejszych kuchni Azji. Ogromna ilość intensywnych przypraw, smak świeżych ziół, np. kolendry i tajskiej bazylii, oraz mleka kokosowego i trawy cytrynowej sprawiają, że potrawy przenikają niezwykłymi aromatami.
Prawie każdy zna najsłynniejsze danie stir-fry: "Pad Thai", ale czy naprawdę tak trudno go zrobić? Co zrobić, by makaron ryżowy się nie rozgotował, a krewetki były jędrne? Do której tajskiej zupy dodajemy mleko kokosowe a do której absolutnie nie? Czy w domowych warunkach możemy zrobić prawdziwe tajskie dania? Na te wszystkie pytania i jeszcze więcej odpowie Wam podczas warsztatów Snecz!
Zapraszamy!
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
UWAGA:
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania zajęć, jeżeli nie zbierze się minimalna liczba uczestników
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: My Thai Story - Klasyki kuchni tajskiej (A)
Jak działają recenzje?
Brak recenzji