od 12.05.2024
My breakfast STORY, czyli wariacje na temat drugiego śniadania
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyMy breakfast STORY, czyli wariacje na temat drugiego śniadania | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Tapioka z mlekiem kokosowym i owocami
- Budyń jaglany z owocami
- Pudding chia z malinami
- Domowa granola z jogurtem i owocami
- Batoniki Fit
Kurs poprowadzi Joanna Matyjek wraz z Sous Chefem.
Na zakończenie kursu każdy uczestnik otrzyma fartuch oraz certyfikat.
Podczas warsztatów: kawa/herbata/woda
My breakfast STORY, czyli wariacje na temat drugiego śniadania - więcej informacji
Zapraszamy na kulinarną opowieść o śniadaniach i zdrowych przekąskach. W obecnych czasach żyjemy w ciągłym biegu. Brakuje nam czasu na to żeby zadbać o zdrowe i ciekawe śniadania. Asia Matyjek, która uwielbia śniadania, udowodni, że wystarczy mniej niż 30 minut, aby przygotować pyszne śniadanie do zjedzenia w domu lub spakowania do pracy. Poza pysznymi, autorskimi przepisami poznacie patenty jak sprawnie rządzić rano w kuchni. Garść inspiracji, które otrzymacie w trakcie spotkania podbije Wasze serca i domowników. Podczas tej kulinarnej przygody poznamy tapiokę, nasiona chia, a z kaszy jaglanej zrobimy pyszny budyń. Nauczymy się też piec pyszne fit batony i przygotujemy domową granolę, która w połączeniu z magicznym dodatkiem będzie smakowała jak deser. To będzie cudowna i smaczna opowieść kulinarna…
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Drugie śniadanie to jeden z ważniejszych posiłków w ciągu dnia.. Powinniśmy je zjeść 2-3 godziny po pierwszym posiłku. Jeśli pominiemy drugie śniadanie i przez 6 lub więcej godzin niczego nie zjemy, nasz metabolizm zwolni i zacznie przestawiać się na tryb “oszczędzania”. Taki mechanizm sprzyja przybieraniu na wadze. Ponadto zbyt długie przerwy pomiędzy posiłkami powodują zmniejszenie koncentracji uwagi, zmęczenie oraz osłabienie. Zgodnie z zasadami zdrowego żywienia drugie śniadanie powinno stanowić około 10% wartości energetycznej dziennej racji pokarmowej, czyli około 200 kcal. Jednak należy pamiętać, że jest ono różne ze względu na wiek, płeć oraz podejmowaną aktywność fizyczną. Zatem kaloryczność drugiego śniadania będzie oscylować w granicach 100-150 kcal dla osób odchudzających się i 150-250 dla osób niebędących na diecie oraz aktywnych fizycznie. Komponując drugie śniadanie warto zadbać o to, żeby posiłek był lekki i pożywny. Jeśli zależy nam na utrzymaniu sytości na dłużej powinien on się składać z produktów, które dostarczą nam węglowodany złożone (pieczywo razowe, pełnoziarniste, graham, płatki zbożowe, wafle ryżowe), błonnik pokarmowy (sezonowe i świeże warzywa) oraz pełnowartościowego białka (mięso, ryby, jaja, nabiał).
Czy wiesz że:
Naukowcy z Uniwersytetu Harvarda udowodnili, że jedzenie śniadań obniża ryzyko zachorowań na serce? Przez 16 lat naukowcy monitorowali zdrowie ponad 25 tysięcy mężczyzn. Okazało się, że Ci którzy rezygnowali ze śniadań znacznie częściej mieli zawały i ataki serca.
Inne badania pokazały, że osoby, które codziennie jedzą śniadanie są o wiele bardziej skłonne do aktywności fizycznej. Co więcej, ćwiczą znacznie bardziej intensywnie niż osoby, które rano nie jedzą. Wniosek jest prosty – poranny posiłek to więcej siły na trening.
Śniadanie pomaga się skoncentrować. Twój mózg będzie pracował lepiej i sprawniej. Po nocy poziom cukru jest bardzo niski, a śniadanie bogate w białka oraz błonnik skutecznie i na długo go poodnosi. Dzięki temu lepiej będziesz przyswajać wiedzę, a Twoja praca będzie znacznie bardziej efektywna.
Oprac. Cook Story by Samsunga, źródła: informacje własne, Joanna Matyjek, www.fitwiedza.pl
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: My breakfast STORY, czyli wariacje na temat drugiego śniadania
Jak działają recenzje?
Brak recenzji