od 27.04.2024
New Bread Story – opowieść o pieczeniu chleba
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyNew Bread Story – opowieść o pieczeniu chleba - Warszawa | Kupuj Bilety Online
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
- Bagietki rustykalne
- Chałka maślana lub brioche
- Chleb wiejski
- Cinabone – słodkie cynamonowe bułeczki
Warsztaty kulinarne poprowadzi Michał Molenda wraz z Sous Chefem.
Podczas warsztatów: kawa/herbata/woda.
New Bread Story – opowieść o pieczeniu chleba - więcej informacji
Będzie to kulinarna opowieść w której przeniesiemy się do smaków dzieciństwa. Wspólnie upieczemy pyszne, pachnące i chrupiące pieczywo. Michał Molenda, twórca piekarni rzemieślniczej MOXO Bakery, opowie o metodach przygotowania zakwasów na chleb, nauczy wybierać najlepsze mąki do wypieków. Co więcej, pokaże też jak w prosty sposób przygotować chałkę w zaledwie 40 minut i jak z jednego przepisu wyczarować nawet sześć różnych rodzajów pieczywa.
Zrobimy prawdziwe własnoręcznie wyrabiane masło oraz domowe konfitury. Będzie to powrót do dzieciństwa - pełny kulinarnych ciekawostek oraz inspiracji.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Pieczywo stanowi integralną cześć polskiej kultury, tradycji oraz religii. Chleb jest obecny zarówno w symbolach, jak i języku, sztuce oraz literaturze. W ponad 95% polskich domów obecne jest pieczywo.
Według legendy, gdy Bolesław Chrobry jechał na spotkanie z Ottonem III poczuł zapach świeżo pieczonego chleba i został nim poczęstowany przez gospodarza. Król tak się rozsmakował w tym pieczywie, że nazwał tę miejscowość „Piekary”.
Czy wiesz, że…
- Zakwas do pieczywa wynaleziono już ok. 2000 lat p.n.e. w Egipcie
- Roczne, średnie spożycie chleba przez przeciętnego Polaka w 2012r. wynosiło ok.52 kg
- Tradycyjne masło ma kolor kremowy, zółtawej barwy nabiera dopiero po dodaniu beta-karotenu
- Masło zawiera witaminę A, E oraz selen i antyoksydanty.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń w: Warszawa
Brak wydarzeń w: Warszawa
Recenzje i opinie: New Bread Story – opowieść o pieczeniu chleba
Jak działają recenzje?
Brak recenzji