od 31.03.2024
PUMPKIN STORY, czyli wegańskie warsztaty dyniowe
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyPUMPKIN STORY, czyli wegańskie warsztaty dyniowe | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
Menu warsztatów kulinarnych:
- Czekoladowa tarta z musem z dyni, malinami i figami
- Kremowe risotto z musem dyniowym, jarmużem i zielonym groszkiem
- Dyniowe kluski śląskie z pesto z rukoli
- Hummus z pieczonej dyni i marchwi, z pesto z jarmużu
- Mielone z dyni, kaszy jaglanej, kopru i słonecznika
Kurs poprowadzi Paweł Ochman wraz z Sous Chefem.
Na zakończenie kursu każdy uczestnik otrzyma fartuch oraz certyfikat.
Podczas warsztatów: kawa/herbata/wino/woda.
PUMPKIN STORY, czyli wegańskie warsztaty dyniowe - więcej informacji
Opowieść kulinarna, której podstawą będą potrawy roślinne na bazie dyni. Przepisy, z których będziemy korzystać będą opierały się na produktach sezonowych, prostych oraz kolorowych. Aromatyczne przyprawy zmienią niejedno warzywo w unikalne i magiczne w smaku danie. Mowa o ziołach rodzimych, jak i tych egzotycznych. Porozmawiamy także o różnych rodzajach dyń, które stają się coraz bardziej popularne w Polsce, jednak większość z nas jeszcze nie do końca wie z czym i jak je jeść. Ilość odmian jest niesamowita: Acorn, Futsu Black, Blue Ballet, czy Delica… Przyrządzimy je na słodko i wytrawnie, gotowane i pieczone, zjemy w całości lub w kawałkach, ze skórką lub bez. To będzie cudowna dyniowa opowieść.
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Obsada:
Dynia jest uniwersalnym składnikiem potraw i występuje w roli głównej wielu przepisów kulinarnych, jak również w formie sosów i różnych dodatków dyniowych. Może być wykorzystana jako baza do zup i sosów, puree czy kremu będącego nadzieniem do ciasta, ale także jako składnik naleśników, babeczek i pieczywa. Najpopularniejsze potrawy z dyni to: zupa z dyni, placki z dyni, kotlety z dyni, zupa, puree z pieczonej dyni, sernik dyniowy, pierogi z dynią, racuchy z dynią.
Czy wiesz, że…
- Dynia została sprowadzona do Europy przez Kolumba.
- Dynia ma bardzo mało kalorii (27 kcal w 100 g miąższu).
- Pestki dyni to najbardziej przystępne źródło organicznego i łatwo przyswajalnego cynku.
- Zarówno kwiaty, liście jak i pestki dyni są jadalne.
- Miąższ dyni stanowi doskonały środek przeciwwymiotny dla kobiet w ciąży.
- Dynia może być smażona lub pieczona, jedzona na surowo ze skórką lub bez niej.
- Tegoroczna zwyciężczyni w Europejskich Mistrzostwach Hodowców Dyń w Tervuren niedaleko Brukseli ważyła aż 484,5 kg.
POKAŻ WSZYSTKICH
Bilety
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: PUMPKIN STORY, czyli wegańskie warsztaty dyniowe
Jak działają recenzje?
Brak recenzji