od 12.05.2024
Roślinna Chanuka - warsztaty kulinarne
- Udostępnij
- Kopiuj link
OPIS
Kup BiletyRoślinna Chanuka - warsztaty kulinarne | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2024, 2025
Kup Bilety
- Udostępnij
- Kopiuj link
29.11.2021 / poniedziałek / 18:00
Roślinna Chanuka - warsztaty kulinarne
Prowadzenie: Alicja Rokicka
Uczestnicy/czki dowiedzą się, w jaki sposób przyrządzać tradycyjne dania chanukowe - w wersji roślinnej. W dzisiejszych czasach odrzucenie z jadłospisu mięsa oraz nabiału nie jest żadnym wyzwaniem. Jednym z tematów spotkania będzie dieta wegańska czyli bezmięsna i pozbawiona produktów nabiałowych. Bazując na lokalnych, prostych składnikach uczestnicy/czki przygotują popularne, świąteczne potrawy. Nie zabraknie między innymi idealnych, chrupiących latkes! Wszystko po to by dobrze zjeść, ale i nauczyć się że kuchnia bazująca na roślinach jest wspaniała, treściwa i łatwa. Warsztaty skończą się małą wspólną kolacją. Miło i owocnie spędzimy razem ten radosny chanukowy czas.
MENU:
Ziemniaczane latkes z sałatką z jabłek i kopru włoskiego
Czulent korzeniowy z fasolą i figami
Racuchy z jabłkami
Chałka z tahini i sezamem
Alicja Rokicka autorka książek kulinarnych. Prowadzi jednego z najstarszych i popularniejszych blogów dotyczących wegańskiej kuchni. Wegan Nerd jest pełen autorskich przepisów oraz zdjęć. Ala od siedmiu lat prowadzi warsztaty i uczy wegańskiego gotowania w Krakowie oraz inny miastach w całej Polsce. W wolnych chwilach od gotowania szuka inspiracji podróżując. W tym roku została wydana jest czwarta książka “Italia dla Zielnych”.
BILETY: 100 PLN,
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Bilety
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: Roślinna Chanuka - warsztaty kulinarne
Jak działają recenzje?
Brak recenzji