
od 14.09.2025
Tel Aviv Story - Smaki Izraela
OPIS
Kup BiletyMenu:
Sałatka jerozolimska z ogórków, pomidorów, bakłażanów, granatów i wielu oryginalnych przypraw izraelskich, takich jak Zhug czy Baharat
Żydowskie przystawki: babaganusz (bakłażan) i hummus z jajem (cieciorka i tahini) plus placki
Kibbe (bulgur, mięso a w wersji wege: tofu, cebula i piniole)
Malabi, czyli mus mleczny z różą
Podczas warsztatów kieliszek wina Mielżyński, kawa z ekspresu, wybór herbat, woda z cytryną.
Tel Aviv Story - Smaki Izraela - więcej informacji
Kochani zapraszamy Was na kolejną, bliskowschodnią, kulinarną wyprawę... Tym razem kierunek IZRAEL ! <3
Kuchnia Izraela łączy w sobie elementy kuchni śródziemnomorskiej, arabskiej, tureckiej, a nawet z kuchni Dalekiego Wschodu... Bardzo ważnym elementem tej kuchni jest oczywiście tzw. koszerność ściśle przestrzegana podczas przyrządzania i podawania potraw.
Do tradycjach, izraelskich przystawek należą m.in. babaganusz (czyli pyszne purée z pieczonego bakłażana), kibbe (krokieciki z pszenicy bulgur i siekanego mięsa z dodatkiem cebuli i orzeszków pinii), tabuleh (kuskus z dodatkiem drobno posiekanych liści mięty, natki pietruszki, dymki, pomidorów, zielonego ogórka, cytryny i oliwy z oliwek) czy sałatka izraelska, chleb pita lub hummus (pasta z ciecierzycy, z dodatkiem oliwy z oliwek, cytryny i czosnku).
Właśnie te pyszne dania nauczymy się przygotowywać wraz z Szefem Kubą Steuermarkiem.
Podczas warsztatów poznamy także wiele ciekawostek oraz technik kulinarnych Szefa Kuchni. Będzie pysznie i bardzo inspirująco!
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Tel Aviv Story - Smaki Izraela
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: Tel Aviv Story - Smaki Izraela
Brak recenzji