
od 14.09.2025
Thai Story - Kuchnia tajska na wypasie
OPIS
Kup BiletyMenu:
KUAY TEAW PED TOON - Aromatyczna tajska zupa z kaczki podana z makaronem ryżowym, grzybami Shitake, prażonym czosnkiem i świeżymi ziołami
PAD KRA PAO GAI - Siekany kurczak smażony w sosie z tajską bazylią i chili, podany z ryżem jaśminowym i jajkiem sadzonym
KLUAY BUAT CHEE - Banany gotowane w kremie kokosowym
Podczas warsztatów kieliszek wina od Mielżyńskiego, kawa, wybór herbat a także woda i lemoniada.
Thai Story - Kuchnia tajska na wypasie - więcej informacji
Zapraszamy Was na kolejną, wspaniałą, daleką, kulinarną podróż przez Azję!
Tym razem na WARSZTATACH STACJONARNYCH ze Sneczem poznacie kolejne smaki TAJLANDII! <3
Kuchnia tajska należy do jednej z najbardziej wyrazistych i najsmaczniejszych kuchni Azji. Ogromna ilość intensywnych przypraw, smak świeżych ziół, np. kolendry i tajskiej bazylii oraz mleka kokosowego i trawy cytrynowej sprawiają, że potrawy przenikają niezwykłymi aromatami.
Podczas naszych warsztatów dowiecie się jak zrobić pyszny, tajski deser KLUAY BUAT CHEE na bazie mleczka kokosowego i bananów oraz pyszne, tajskie danie - PAD KRA PAO GAI - siekanego kurczaka w sosie z tajską bazylią, chili i jajkiem sadzonym oraz KUAY TEAW PED TOON - aromatyczną zupę z kaczki z grzybami!
Bazując na oryginalnych, azjatyckich produktach oraz tych sezonowych, łatwo dostępnych w sklepach, pokażemy Wam jak przygotować prawdziwą ucztę!
Będzie pysznie! Do zobaczenia w Cook Story! :)
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
Thai Story - Kuchnia tajska na wypasie
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: Thai Story - Kuchnia tajska na wypasie
Brak recenzji