
od 21.09.2025
WINO I KUCHNIA IZRAELA – warsztaty winiarskie
OPIS
Kup BiletyWINO I KUCHNIA IZRAELA – warsztaty winiarskie
Data: 6 listopada 2019 (środa)
Godzina: 19:00
Miejsce: Cheder, ul. Józefa 36 (wejście od ul. Jakuba) Kraków
Wino i kuchnia to niezwykłe połączenie niosące za sobą całe spektrum smaków i zapachów.
Podane razem mają stworzyć nową, lepszą i ciekawszą jakość – dać prawdziwą przyjemność smaku.
Podczas degustacji wina, będziecie mieli Państwo okazję spróbować różnych odmian izraelskiego szczepu Argaman, co z hebrajskiego tłumaczy się jako „szkarłatny”.
Gwarantujemy dobrze spędzony czas – odpowiednią porcję degustacji i edukacji.
A jako, że wino niezmiennie dobrze czuje się w towarzystwie odpowiednio dobranego jedzenia - zadbamy o to i my! Czekają na Państwa 4 przystawki kuchni bliskowschodniej, a na zakończenie specjalnie przygotowany deser:
PRZYSTAWKA 1: Hummus z pastą z suszonych pomidorów i kawałkiem pity
PRZYSTAWKA 2: Grzanka z chałki z tapenadą z oliwek marokańskich i zielonym ogórkiem
PRZYSTAWKA 3: Sałatka z rukoli, orzechów włoskich, jabłka, parmezanu i czerwonej cebuli
PRZYSTAWKA 4: Pieczony bakłażan z tahiną, kolendrą i czarnuszką
DESER: Labneh z gruszką duszoną w wanilii, kardamonie, z dodatkiem gorzkiej czekolady
Miły wieczór z dobrym jedzeniem, dyskusją i izraelskim winem? Brzmi zachęcająco, a smakuje jeszcze lepiej! Wino daje się poznać – sprawdźcie Państwo sami.
Warsztaty poprowadzi Paweł Woźniak
CZYTAJ WIĘCEJ
CZYTAJ WIĘCEJ
WINO I KUCHNIA IZRAELA – warsztaty winiarskie
Brak wydarzeń
Brak wydarzeń
Recenzje i opinie: WINO I KUCHNIA IZRAELA – warsztaty winiarskie
Brak recenzji