koncert
AGA ZARYAN. Koncert Zaduszkowy

koncert

AGA ZARYAN. Koncert Zaduszkowy

AGA ZARYAN. Koncert Zaduszkowy - Bilety na koncert

AGA ZARYAN. Koncert Zaduszkowy | Bilety Online, Opis, Recenzje | 2019, 2020

Mamy niezwykłą przyjemność zaprosić na koncert zaduszkowy Agi Zaryan, pt. ”Wspomnienie postaci polskiego oraz światowego jazzu".

Tego wieczoru artystka zaprezentuje program przybliżający twórczość oraz sylwetki najwybitniejszych artystów, którzy już odeszli. W repertuarze m.in: Billie Holiday, Nina Simone, Czesław Niemen, Agnieszka Osiecka, Kalina Jędrusik czy Leonard Cohen. Program nie ogranicza się do świata muzyki jazzowej. Podczas koncertu artystka wystąpi w towarzystwie czeskiego gitarzysty Davida Dorużki.

Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi, smakowi i podejściu do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu.
Aga Zaryan jest laureatką najważniejszych nagród i wyróżnień w świecie muzycznym (w tym prestiżowej nagrody Fryderyka, oraz wielokrotnie przyznawanego jej tytułu Wokalistki Roku w rankingu magazynu Jazz Forum. Płyty Zaryan sprzedają się w rekordowych nakładach, udowadniając, że ambicja i wysublimowany styl pozwalają dotrzeć do szerokiego grona publiczności.
Artystka podbijała serca publiczności na całym świecie, koncertuje m.in. w Wielkiej Brytanii, USA, Belgii, Izraelu, Francji, Szwecji, Norwegii, Niemczech, Turcji, Portugalii, Rosji, Japonii, Chinach oraz Islandii.

Dyskografia:

2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta
2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Potrójna Platynowa Płyta
2007 - “Umiera piękno” - album CD – Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 - “Live at Palladium” - album koncertowy 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta
2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta / Róża Gali
2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota płyta / Fryderyk
2013 - “Remembering Nina & Abbey” A Trribute to Nina Simone & Abbey Lincoln - Platynowa płyta

CZYTAJ WIĘCEJ

Bilety

Recenzje

Mistyczne przeżycie, bo taki głos i aranż...w dobrym miejscu do słuchania.
Nagłośnienie w Kuźni jest takie sobie więc nie dla osób idących na koncert jazzowy. Miejsce z muzyką do kotleta jak najbardziej bo jedzenie dobre. Repertuar dość zaduszkowy jak w nazwie koncertu zresztą. Po którymś tam wierszu Miłosza wyszedłem... Wspaniała gitara Davida Doruzki, niestety w fatalnej akustyce wnętrza tego miejsca.
Rewelacja
Wspaniały koncert! Aga Zaryan jest niezwykle uzdolniona artystką, dysponującą nieziemskim głosem. Jej komentarze i wprowadzenia do kolejnych utworów pozwoliły poznać kontekst powstania utworów, osobowość twórców lub pierwotnych wykonawców. Pokazały również jak wrażliwą i dojrzałą osobą jest Aga Zaryan. Prawdziwa uczta dla ucha i ducha!
klimatycznie i pieknie

Polecane