koncert

Anna Wyszkoni

koncert

Anna Wyszkoni

Anna Wyszkoni - Bilety na koncert
Dodaj do ulubionych
Ulubione

Anna Wyszkoni to jedna z najbardziej doświadczonych i lubianych wokalistek na polskiej scenie muzycznej. Ma w swoim dorobku imponującą ilość przebojów, nagród i wyróżnień oraz ponad pół miliona sprzedanych płyt.
W 2021 roku obchodziła jubileusz 25-lecia pracy artystycznej. Z tej okazji przygotowała szereg wydarzeń, z których najważniejszym było wydanie albumu z największymi przebojami pt. Nieznośna lekkość hitu. Można na nim usłyszeć zarówno najbardziej znane piosenki Ani, jak i premierowe utwory, między innymi nową wersję kultowej Agnieszki, nagraną w duecie z popularnym polskim raperem Januszem Walczukiem.
Jej solowe albumy Pan i Pani (2009) oraz Życie jest w porządku (2012) osiągnęły status podwójnie platynowych, a kolejny, Jestem tu nowa (2017) pokrył się „złotem”. Pochodzący z niej utwór Nie chcę cię obchodzić zdobył tytuł przeboju lata radia RMF FM i Telewizji Polsat.

Anna Wyszkoni i jej muzyczna kariera

Ta urodzona w 1980 roku artystka nieprzerwanie od 1996 roku kontynuuje muzyczną karierę. Najpierw jako wokalistka zespołu Łzy, następnie poprzez karierę solową. Jak brzmi przepis na muzyczny sukces w wydaniu Ani Wyszkoni?
Kariera Wyszkoni rozpoczęła się, kiedy w wieku niespełna 16. lat, została wokalistką zespołu Łzy. Piosenkarka, podczas wieloletniej współpracy z zespołem wyśpiewała wiele znanych do dzisiaj hitów, w tym wydany w 2001 roku Agnieszka już dawno... czy Narcyz się nazywam, wydany niespełna rok wcześniej. Album z tymi utworami okazał się dużym komercyjnym sukcesem i szybko pokrył się platyną. 2 lata później Anna Wyszkoni wraz z pozostałymi członkami zespołu mogła świętować kolejny muzyczny sukces, jakim było otrzymanie nagrody publiczności, podczas 40. Krajowego Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu, za utwór Oczy szeroko zamknięte.

Zakończenie współpracy z zespołem Łzy i kariera solowa

W 2010 gwiazda poinformowała fanów o zakończeniu współpracy z zespołem, tłumacząc ten fakt potrzebą skupienia na solowej karierze. Od tego czasu Anna Wyszkoni kontynuuje karierę na polskiej scenie muzycznej, już tylko pod swoim nazwiskiem. Jednym z większych sukcesów, podczas pracy na własny rachunek, był koncert wokalistki podczas Polsat Superhit Festiwal w Sopocie w 2016 roku, który stanowił ukoronowanie 20-lecia Wyszkoni na polskiej scenie muzycznej. Jednocześnie podczas tego samego festiwalu Ania dała występ, podczas koncertu platynowego, który stanowił wyróżnienie za zdobycie podwójnej platyny za płytę Życie jest w porządku. Wokalistka cały czas kontynuuje swoją muzyczną karierę, jednocześnie próbując swoich sił jako prezenterka w programie o wnętrzach wyświetlanego na antenie jednego z popularniejszych kanałów telewizyjnych.

Dyskografia Ani Wyszkoni

  • Pan i Pani (2009)
  • Życie jest w porządku (2012)
  • Kolędy Wielkie (2015)
  • Jestem tu nowa (2017)
  • Nieznośna lekkość hitu (2021)

Życie prywatne

Anna Wyszkoni, jest mamą 20-letniego Tobiasza z małżeństwa z Adamem Pigułą, muzykiem zespołu Łzy. Aktualnym wieloletnim partnerem życiowym artystki, jest Maciej Durczak, menadżer artystki. Para ma 9-letnią córkę Polę.

Koncerty

Każdy koncert Ani Wyszkoni to eleganckie i pełne emocji widowisko. Tym razem będzie podobnie. Nie zabraknie takich przebojów, jak: Czy ten pan i pani, Biegnij przed siebie, Wiem, że jesteś tam, Z ciszą pośród czterech ścian, Zapytaj mnie o to kochany, W całość ułożysz mnie, Oczy szeroko zamknięte i wiele innych. Artystce towarzyszy 6-osobowy zespół pod kierownictwem jednego z czołowych polskich gitarzystów, Marka Raduli.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bilety

 KUP BILET
 KUP BILET

Anna Wyszkoni - Największe przeboje "25 lat"

 KUP BILET

Anna Wyszkoni - Największe przeboje "25 lat"

 KUP BILET

Brak wydarzeń

Inne wydarzenia powiązane z Anna Wyszkoni

Recenzje i opinie: Anna Wyszkoni

Super recital, Ania Wyszkoni, jak zawsze piękna, czarująca i profesjonalna. Towarzyszący zespół dopełnił całości. Fajne, kameralne miejsce. To był piękny wieczór. Pozdrawiam serdecznie.
Jolcia 30.03.2022 14:18
Bardzo przyjemny recital, osoba grająca na trąbce była fenomenalna
30.03.2022 14:16
SUPER, CUDNIE , PROFESJONALNIE
30.03.2022 14:14
Jak zwykle świetna atmosfera, pyszne jedzenie i niesamowita uczta muzyczna 🤗❤️ polecam
Ola 30.03.2022 10:17
Pani Ania i Zespół rewelacyjni .
Z drugiej strony Wisły . 30.03.2022 09:16
Muzyczna rozkosz!
Magda 30.03.2022 09:06
Cudowna atmosfera!
Edyta 30.03.2022 08:55
Super koncert ❤️ Pierwszy raz bylam na koncercie Ani Wyszkoni ale za pewne nie ostatni 👌
Agnieszka 30.03.2022 08:48
Super atmosfera i dobra zabawa. .Piękny występ Uwielbiam jej piosenki
15.03.2022 18:15
Ania Wyszkoni jest cudowna, Piękna i zajebista. Występ dopracowany, i widać było serce na dłoni. Chętnie pójdę jeszcze nie raz.
Tom 14.03.2022 22:17
Było fantastycznie ☺️
Darek 14.03.2022 21:15
Koncert był piękny, pozwalający oderwać się od rzeczywiatości.
Dora 13.03.2022 17:53
Ania Wyszkoni świetnie Śpiewa, jej piosenki tworza klimat , wraz z zespołem stworzyła niesamowity nastrój i kontakt z widownią. Wszystkim polecam w tych trudnych czasach, a dwugodzinny koncert dal przeżyć kilka chwil pięknych wrażeń
Dorota 13.03.2022 12:10
Super zabawa z Anią i Jej zespołem. Bardzo miło spędzony czas.
Jerry 13.03.2022 11:59
Sam występ - świetny i dobrze przemyślany. Jedną gwiazdkę zabieram za kompletnie nieprzygotowany na taki event parking (praktycznie jego brak) oraz śmieszne warunki w łazience (toaleta dla niepełnosprawnych z oknem!, Lustro przy jednej umywalce, a podajniki na mydło tylko przy dwóch pozostałych).
Katasha 13.03.2022 10:08
Super wydarzenie super zespół
Andrzej 13.03.2022 09:31
Wspaniały występ, jak będzie Pni Ania jeszcze raz u nas gościć idziemy od razu ;)
AR 07.03.2022 11:01
Niesamowity występ, Ania i Zespół - fantastyczni!
Amelia 06.03.2022 15:35
Świetny występ, piękna wokalistka, o pięknym głosie, profesjonalni muzycy, piękna scenografia, ale słaba akustycznie sala.
06.03.2022 09:00
Rewelacja
Michalina 10.11.2021 14:21
Było Super !!!! Jak Zwykle cały zespół dał z siebie wszystko .
Artur 08.11.2021 10:28
Świetnie się bawiliśmy występ Pani Anny i zespołu bardzo nam się podobała emocje trzymały jeszcze długo po koncercie
Slawek 08.11.2021 09:59
Koncert Ani Wyszkoni przepiękny na długo zapamiętam Ani koncert i na pewno jeszcze przyjdę na koncert Ani Wyszkoni nie zapomniane chwile ❤️ a organizacja koncertu też bardzo dobra. Polecam ❤️
Aleksandra 08.11.2021 08:53
Wspaniały koncert ... Niesamowita atmosfera a głos Ani obłędny 🤩
Iza 08.11.2021 08:32
Bardzo miły koncert Ania jak zwykle wspaniała
Marek 03.11.2021 20:53
Super koncert... rewelacja...kultura przez duże K 👏👏👏👏👏👌👌👌👏
Beata Domańska 03.10.2021 11:10
PIĘKNY WYSTĘP ANIA CUDOWNA NA PEWNO JESZCZE RAZ PÓJDZIEMY .DZIĘKUJEMY
sonia 03.10.2021 09:56
SUPER !!!!
Gosiaijuz 29.09.2021 12:12
świetny koncert, artystka przemiła, organizacja bez zarzutu
29.09.2021 08:23
WIĘCEJ
ZWIŃ

Polecane z kategorii koncert